Sint Bavo is onderdeel van de Scoba Groep
Sint Bavo
Nieuwsbrief - 21-09-2018

In deze nieuwsbrief:
- Proefwerken en data om te onthouden
- Buitenschoolse activiteiten
- Week van de pauzehap
- Schoolreis
- Kinderpostzegels
- Leden Activiteitencommissie
- Studenten
Proefwerken en data om te onthouden

Groep 5: donderdag 27 september proefwerk geschiedenis, blok 1
Groep 6: vrijdag 28 september proefwerk aardrijkskunde, blok 1
Groep 7: dinsdag 25 september proefwerk Engels Unit A
Groep 8: donderdag 27 september proefwerk geschiedenis, blok 1


Woensdag 28 november: kledinginzameling
Dinsdag 11 juni 2019: de schoolfotograaf komt op school.

Buitenschoolse activiteiten

De eerste activiteiten van de werkgroep “Talent Erkend” zijn gestart. De tekenlessen zitten inmiddels helemaal vol. Daar kunt u uw zoon of dochter niet meer voor aanmelden. De gratis damlessen (25 september, 2 oktober en 9 oktober) voor groep 7 en 8 heeft nog wel ruimte. Opgeven kan via het mailadres: talent.erkend.oostburg@gmail.com

Voor de groepen 1 en 2 komt er waarschijnlijk nog een extra aanbod de komende tijd, via het weekbericht. 

Week van de pauzehap

Van 24 tot en met 28 september doet groep 5 t/m 8 mee aan “De week van de pauzehap”,  een lesprogramma van “Ik eet het beter”. Ik eet het beter is een educatief platform. Tijdens de week van de pauzehap ervaren de groepen hoe lekker en leuk het is om te kiezen voor gezonde tussendoortjes. Op dinsdag, woensdag en donderdag krijgen ze een verantwoorde pauzehap aangeboden. Die dagen hoeft uw kind dan ook geen tussendoortje mee te nemen. Op vrijdag 28 september is er een opdracht rond een zelf meegenomen gezond tussendoortje. Het is leuk als uw kind zelf met een suggestie komt. Let er graag op dat uw kind het die vrijdag meeneemt naar school.

Schoolreis

Afgelopen woensdag zijn we op schoolreis naar Plopsaland geweest en hebben het kleuterfeest in Sluis gevierd. Aan alle kinderen en vrijwilligers willen we een welgemeend dankjewel zeggen voor de geweldige leuke en gezellige dag! Dat doen we volgend jaar weer!!

Kinderpostzegels

Woensdag 25 september gaan de kinderen van groep 7 en 8 weer kinderpostzegels verkopen. Zij zijn deze ochtend om 12.00 uur uit!! De andere groepen zijn gewoon om 12.15 uur klaar.

Leden Activiteitencommissie

We zijn op zoek naar ouders/verzorgers die zitting willen nemen in de activiteitencommissie van onze school.
Samen met andere ouders/verzorgers helpt u bij het voorbereiden en uitvoeren van activiteiten als de kinderboekenweek, Sinterklaas, Kerst en de Koningssspelen. De activiteitencommissie komt een aantal keer per jaar bijeen en werkt daarnaast in werkgroepen per evenement om de voorbereiding verder vorm te geven, samen met de leerkrachten. Heeft u belangstelling? Dan kunt u zich opgeven via Meester Marc of een van de leden van de activiteitencommissie. Hun namen staan staan in de schoolkalender. We hopen op een aantal aanmeldingen; vele handen maken licht werk en de activiteiten voor de kinderen maken het nog leuker op school.

Studenten

Zoals elk jaar hebben we ook dit jaar weer leerlingen van diverse opleidingen die bij ons stage lopen. Zij stellen zich via het weekbericht aan u voor, zodat u weet wie er op school rondlopen.

 

Sint Bavo
Breydelstraat 4
Postbus 41 4500 AA Oostburg

0117-452342
directie.stbavo@scoba.nl