Sint Bavo is onderdeel van de Scoba Groep
Sint Bavo
Nieuwsbrief - 16-11-2018

In deze nieuwsbrief:
- Proefwerken en data om te onthouden
- Schoolfruit
- Week van de Mediawijsheid
Proefwerken en data om te onthouden

Proefwerken:

Groep 7: maandag 19 november proefwerk aardrijkskunde thema 2
Groep 8: donderdag 22 november proefwerk geschiedenisblok 2

Data om te onthouden:
Woensdag 28 november: kledinginzameling, kleding alleen die dag inleveren. Graag voor 10:00 uur.
Woensdag 5 december: laatste inleverdag bijdrage kerstpakketten.

Dinsdag 11 juni 2019: de schoolfotograaf komt op school.

Schoolfruit

Afgelopen dinsdag hebben alle kinderen op school een banaan gekregen. Deze kwam van de Jumbo als bedankje voor eventuele overlast die we gehad zouden kunnen hebben rond de nieuwbouw. Deze traktatie viel bij veel kinderen letterlijk in de smaak.
Graag brengen we nog eens de mogelijkheid van het schoolfruit onder de aandacht. Alle kinderen kunnen op woensdag en donderdag in het speelkwartier een stuk fruit krijgen. Dit fruit bestellen we als school bij de Jumbo in Oostburg en vrijwilligers verdelen dit over de klassen voor de kinderen die deelnemen. Een gezonde pauzehap, thuis geen keuzestress en lekker makkelijk. Deelnemen kan nog steeds. Opgeven voor de rest van het schooljaar kan door €12,00 over te maken onder vermelding van “schoolfruit + de naam van uw zoon of dochter” naar IBAN NL34RABO0101.2429.99 op naam van SCOBA AC ST BAVO.

Week van de Mediawijsheid

Op vrijdag 16 november start de Week van de Mediawijsheid. In het kader hiervan doen we mee met het Nationaal Media Paspoort. Dit is een programma dat door de Nationale Academie voor Media en Maatschappij in samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen is ontwikkeld. 
De lesmethode is een doorlopende leerlijn: we beginnen in groep 1 en zullen eindigen in groep 8 zodat alle kinderen in al hun verschillende levensfasen met media leren omgaan. Uniek is dat deze lesmethode niet alleen kennis overdraagt, maar allereerst ingaat op het gevoel dat media bij mensen opwekken. Zo leert uw kind zich bewuster te worden van media en vervolgens afgewogen keuzen te maken. Er zijn 7 thema’s die worden gevolgd. Bij sommige lessen kunt u ook als gezin meedoen. Dit zal in de vorm van een thuisopdracht zijn die uw kind meekrijgt.

Sint Bavo
Breydelstraat 4
Postbus 41 4500 AA Oostburg

0117-452342
directie.stbavo@scoba.nl