Sint Bavo is onderdeel van de Scoba Groep
Sint Bavo
Nieuwsbrief - 21-03-2019

In deze nieuwsbrief:
- Proefwerken en data om te onthouden
- Ik eet het beter!
- Fusienieuws
Proefwerken en data om te onthouden

Data om te onthouden:

Maandag 1 april 2019: studiedag leerkrachten
Woensdagmiddag 3 april 2019: Eerste studiemiddag kiva voor leerkrachten
Woensdag 3 april 2019: Paasvoetbal (uitwijkdatum: 10 april)
Zondag 7 april 2019: Viering E.H. Communie in de RK Kerk te Oostburg
Dinsdag 11 juni 2019: de schoolfotograaf komt op school

 

Ik eet het beter!

Gezond eten kan heel leuk zijn! De groepen 5 t/m 8 van de Sint Bavoschool doen weer mee met de landelijke campagne ‘Ik eet het beter’ in de week van 25 maart t/m 1 april. Dit interactieve programma zorgt ervoor dat de leerlingen zich er op een speelse manier bewust van worden wat ze eten en drinken.
Zo leren ze over de herkomst van hun eten, ervaren wat een gezonde leefstijl doet voor hun lijf en ze genieten met elkaar van de heerlijkste producten. Bij alle lesprogramma's van ‘Ik eet het beter’ ligt de nadruk op samen doen en samen beleven. Een gezonde leefstijl wordt vanzelf leuk, op school maar daarbuiten!

In het kader van deze week heeft groep 8 op 28 maart een klasselunch, dat betekent dat ze een gesponsorde, gezonde lunch krijgen. Ze eten dus samen met klasgenoten in de groep op deze dag.  Groep 7, 6 en 5 hebben een eigen project deze week.
 

Fusienieuws

Vrijdag 15 maart hebben de leerlingen van de Drieklank kennisgemaakt met het gebouw van de Sint Bavo. Ook veel ouders hebben daarna kennisgemaakt met de Sint Bavoschool. Op vrijdag 22 maart gaan de kinderen van de Drieklank voor een kennismakingsactiviteit met hun (mogelijke) nieuwe klasgenoten naar de Sint Bavoschool. Van ongeveer 9.15 tot 10.00 brengen de leerlingen van de Drieklank een bezoek aan de kinderen van de groep waarmee ze volgend jaar in de klas komen. Tijdens dit bezoek worden verschillende kennismakingsactiviteiten uitgevoerd.
Volgende week vrijdag 29 maart gaan de leerlingen van de Sint Bavo naar de Drieklank op bezoek. De leerlingen van de Drieklank laten dan zien wat ze allemaal gedaan en gemaakt hebben tijdens de Kinderkunstweek.

Ondertussen zijn we ook bezig met andere zaken, die wat minder zichtbaar zijn. U kunt daarbij denken aan zaken als de interconfessionele identiteit van de school. We willen daar graag goed de tijd voor nemen en niet over de spreekwoordelijke één dag ijs gaan. Op termijn zullen we u daarover natuurlijk op de hoogte houden

 

 

Sint Bavo
Breydelstraat 4
Postbus 41 4500 AA Oostburg

0117-452342
directie.stbavo@scoba.nl