Sint Bavo is onderdeel van de Scoba Groep
Sint Bavo
Nieuwsbrief - 29-03-2019

In deze nieuwsbrief:
- Proefwerken en data om te onthouden
- Schoolvoetbal
- Paasviering
- Formatie
Proefwerken en data om te onthouden

Data om te onthouden:

Maandag 1 april 2019: studiedag leerkrachten
Woensdagmiddag 3 april 2019: Eerste studiemiddag kiva voor leerkrachten
Woensdag 3 april 2019: Paasvoetbal (uitwijkdatum: 10 april)
Zondag 7 april 2019: Viering E.H. Communie in de RK Kerk te Oostburg
Dinsdag 11 juni 2019: de schoolfotograaf komt op school

 

Schoolvoetbal

Als het weer mee wil werken, is het aanstaande woensdag paasvoetbal voor de kinderen van de bovenbouw.
Zoals u wellicht weet, heeft het team die middag een studiedag KiVa. Dat is een cursus die we als team moeten volgen om KivA te laten slagen.
Deze cursusdag stond al vast sinds het begin van het schooljaar. Gelukkig hebben we een aantal ouders/verzorgers die de teams deze middag willen begeleiden en als we even kans zien, dan komen de leerkrachten aanmoedigen natuurlijk. We vinden het als team jammer dat we er niet bij kunnen zijn, maar de datum van dit toernooi stond na de kerstvakantie ineens weer ter discussie en de cursusleider van KiVa heeft het dusdanig druk, dat zijn agenda niet flexibel is.
De deelnemers aan het voetbaltoernooi krijgen hun T-shirt voor deze middag volgende week mee. Deze mag u de donderdag weer inleveren, wij zorgen voor de was.
Ook krijgen alle kinderen een koek en een drankje van school. Dat zal via de begeleiders gaan. Maar natuurlijk is het altijd handig en verstandig om zelf ook iets van eten of drinken mee te nemen; van sporten krijg je dorst en honger. Het speelschema komt boven in de hal te hangen, zodat de kinderen vooraf al kunnen zien wanneer ze moeten spelen. 
De uitwijkdatum, mocht het slecht weer zijn kan de voetbalvereniging beslissen om het evenement uit te stellen, is woensdag 10 april. Mocht dit het geval zijn, dan laten we dat weten via klasbord en facebook weten. En natuurlijk wensen we alle kinderen een fijne, sportieve middag, want daar gaat het uiteindelijk om!

Paasviering

Donderdag 18 april vieren we het Paasfeest met onder andere een lunch voor alle leerlingen. Alle kinderen blijven die dag kosteloos over en hoeven geen lunchpakket mee te nemen. Verder komt de paashaas op bezoek met een lekkere traktatie die de kinderen mee naar huis krijgen. De kinderen moeten wel gewoon wat te drinken en fruit als tienuurtje meenemen. Tevens brengen alle groepen een bezoekje aan de Katholieke kerk, waar Kapelaan Jochem van Veldhoven de kinderen vertelt over het Paasverhaal. Om 14 uur is de school uit en begint de meivakantie.

Formatie

Na de meivakantie komt juffrouw Krijna terug naar onze school. Zij had verlof na haar zwangerschap en bevalling.
Van ons bestuur SCOBA mag juffrouw Ella, die juffrouw Krijna verving, 2 dagen in de week blijven werken op de Sint Bavoschool tot de zomervakantie.
Daar zijn we erg blij mee. In overleg met de juffen hebben we besloten dat juffrouw Ella op maandag en donderdag dan ook in groep 1a blijft werken. Juffrouw Ellen komt dan de vrijdagmorgen in groep 1a. Zij werkt op dinsdag en woensdag al in die klas dus voor de kinderen is dit een heel fijne oplossing.
Juffrouw Ellen staat nu nog op vrijdagmorgen in groep 5. Die taak neemt juffrouw Leanne over. Ook zij is voor de kinderen van groep 5 geen onbekende, want ze gaat al met de kinderen mee naar de gym op vrijdagmiddag. Dat blijft zo, samen met juffrouw Ellen.
De werkzaamheden van juf Leanne op vrijdagmorgen, worden overgenomen door juffrouw Krijna. 

 

Sint Bavo
Breydelstraat 4
Postbus 41 4500 AA Oostburg

0117-452342
directie.stbavo@scoba.nl