Sint Bavo is onderdeel van de Scoba Groep
Sint Bavo
Nieuwsbrief - 19-04-2019

In deze nieuwsbrief:
- Oproep
Oproep

onderstaande tekst kregen wij toegezonden. Als school hanteren we de regel dat onze nieuwsbrief niet bedoeld is als doorgeefluik voor andere organisaties, tenzij wij vinden dat het onze maatschappelijke betrokkenheid raakt. Als wij onze kinderen "Goed Burgerschap" moeten leren, dan hoort daar het geven van het goede voorbeeld, ook bij. Vandaar dat wij, los van ander schoolnieuws, deze oproep van Europa Kinderhulp Zeeland toch met u willen delen.

Paniek bij Europa Kinderhulp Zeeland.

Dit jaar staat de stand lager dan ooit tevoren. Medewerkers van Europa Kinderhulp(EKH) staan met hun handen in het haar. Er moet een inhaalslag gemaakt worden. EKH wil over voldoende gastouders beschikken om alle kinderen die worden aangeboden ook daadwerkelijk een vakantie in Zeeland aan te kunnen bieden. De koffertjes staan al denkbeeldig ingepakt. EKH hoopt dat gezinnen of paren die een plekje aan tafel over hebben voor een kwetsbaar kind zich zo spoedig mogelijk melden. Zoals het er nu uit ziet moeten er kinderen teleurgesteld gaan worden. Dat laten we toch niet gebeuren?
Wat is eigenlijk een kwetsbaar kind?
Een kind dat alleen nog maar van vakantie heeft kunnen dromen.
Een kind dat alleen problemen heeft gekend in zijn leven.
Een kind dat altijd teveel is of in de weg loopt.
Een kind dat gewend is te vluchten als er drank in zicht komt.
Een kind dat uit een kindertehuis of een gebroken gezin komt.
Een kind dat ze kwetsbaar noemen door zijn ervaringen.
Wat voor uw kinderen heel gewoon is, kan voor een vakantiekind heel bijzonder zijn. Een dagje naar het strand, boodschappen doen, een boswandeling, driemaal daags een maaltijd die voor hem of haar wordt verzorgd. Een beetje aandacht, geduld en een liefdevol plekje gedurende ruim twee weken tijdens de zomervakantie is alles wat men vraagt. Voor u stelt het misschien weinig voor maar voor een gastkind kan uw voorbeeld van levensbelang zijn. Elk kind heeft toch het recht om kind te zijn?

De kinderen, tussen de vijf en twaalf jaar, worden geselecteerd door scholen, Riagg, Leger des Heils, Sociale diensten en soortgelijke instanties. Wilt u vrijblijvende informatie? Bel: May van den Broek tel: 06-129 244 83 of bezoek onze website: www.europakinderhulp.nl

Sint Bavo
Breydelstraat 4
Postbus 41 4500 AA Oostburg

0117-452342
directie.stbavo@scoba.nl