Sint Bavo is onderdeel van de Scoba Groep
Sint Bavo
Nieuwsbrief - 30-08-2019

In deze nieuwsbrief:
- Data om niet te vergeten
- Dieren op school
- Foto's
- Fluorspoelen
Data om niet te vergeten

Deze rubriek staat bijna altijd bovenaan de nieuwsbrief. 
We geven hier kort aan wat er op vorige nieuwsbrieven stond, vaak met een datum en verwijzing naar de nieuwsbrief waar het originele bericht op stond.

 

Inschrijven schoolfruit, weekbericht 1: U kunt nog altijd inschrijven voor deelname aan het schoolfruit op woensdag en donderdag. Er doen inmiddels al meer kinderen mee dan vorig jaar, dus dat is heel fijn. Maar er kunnen nog meer kinderen meedoen als ze dat willen.

Dieren op school

Regelmatig krijgen we vragen over dieren op school. Vaak gaat het over een spreekbeurt over bijvoorbeeld een huisdier. Er zijn kinderen (en leerkrachten) die allergisch zijn voor bepaalde dieren. Ook komt het voor dat kinderen bang zijn van bijvoorbeeld honden.
Daarom vragen we alle ouders/verzorgers om in voorkomende gevallen eerst te overleggen met leerkracht of het betreffende dier mee mag komen naar school.

Standaard zijn dieren in het gebouw niet toegestaan. Ook bij het brengen en halen van kinderen zijn honden, het meest voorkomend, niet toegestaan. Dit in verband met het veiligheidsgevoel bij met name de kleinste kinderen.

Foto's

Op de eerste schooldag hebben we een heleboel foto's gemaakt voor een nieuw kunstwerk naar aanleiding van de fusie en natuurlijk de genoemde eerste schooldag. Deze mozaïekfoto komt ergens goed zichtbaar in de hal te hangen. Een aantal foto's is echter niet helemaal naar wens, dus volgende week kan het zijn dat uw zoon of dochter nog eens op de foto gaat hiervoor. Zodra het eindresultaat bekend is, zullen we dat laten weten via de nieuwsbrief. 

Fluorspoelen

Ook het fluorspoelen vanaf groep 3 start binnenkort weer. Op vrijdag spoelen de kinderen één minuut met een fluoroplossing onder begeleiding van een vrijwilliger. Dit is vlak voor schooltijd. Kosten zijn €3,00 per kind voor een heel schooljaar. U kunt uw kind(eren) hier voor aanmelden door het bedrag in een gesloten envelop met de naam van uw kind af te geven bij de groepsleerkracht van uw kind. Voorwaarde is wel dat de deelnemers thuis hun tanden poetsen, anders heeft het geen nut. U doet er ook goed aan om de deelname bij een tandartsbezoek te melden aan uw tandarts. We starten op vrijdag 13 september.

Sint Bavo
Breydelstraat 4
Postbus 41 4500 AA Oostburg

0117-452342
directie.stbavo@scoba.nl