Sint Bavo is onderdeel van de Scoba Groep
Sint Bavo
Nieuwsbrief - 04-10-2019

In deze nieuwsbrief:
- Data om niet te vergeten
- Oproep
- Schoolzwemkampioenschappen
- Studenten
- Afsluiting kinderboekenweek
Data om niet te vergeten

Proefwerken:
Groep 6: maandag 7 oktober, proefwerk aardrijkskunde, blok 1
Groep 7: vrijdag 11 oktober, proefwerk biologie, blok 1

Data om niet te vergeten:
Van 2 tot 13 oktober: inleveren van kassabonnen van de Bruna in het kader van de kinderboekenweek.

De kinderen die deelnemen aan het schoolfruit, krijgen de volgende maand weer diverse soorten fruit:
9 en  10 oktober: ananas en banaan 
23 en 24 oktober: mini-komkommers en appel
30 en 31 oktober: druiven en banaan 

Oproep

Vanuit diverse organisaties kregen we het verzoek om onderstaand bericht met u te delen. Dit jaar is ons Zeeuws Vlaamse landje 75 jaar vrij na de bezetting. Op diverse manieren herdenken we dat dit jaar. In de bovenbouw besteden we daar ook aandacht aan in de lessen en op 3 november is onze school weer stempelpost tijdens de jaarlijkse bevrijdingsmars. Uiteraard zal ook bij onze school de Canadese vlag uithangen dat weekend.
Voor vrijdag 1 november is er onderstaande oproep:

 

1944 -------1 NOVEMBER -------2019

OM 12.00 UUR LUIDEN ALLE KLOKKEN

IN HEEL WEST ZEEUWS-VLAANDEREN

GA NAAR BUITEN - LUISTER - EN STEEK DE VLAG UIT

Schoolzwemkampioenschappen

Zaterdag 5 oktober zijn er in het zwembad in Oostburg weer de schoolzwemkampioenschappen.
We hebben het toch voor elkaar gekregen om maar liefst met 4 teams aan de start te komen morgen.
Met dank aan de ouders/verzorgers die dit regelden en deels de begeleiding morgen op zich nemen.
De deelnemers krijgen bericht in welk team ze zitten en hoe laat ze moeten starten.
Supporters zijn van harte welkom. De school zorgt voor een hapje en een drankje tussendoor voor de deelnemers, maar neem zelf ook nog wat mee, want het is meestal erg warm in het zwembad en van sporten krijg je dorst. Dus wat water en wat fruit extra is zeker geen slecht idee. Succes allemaal!!

Studenten

Zoals eerder aangegeven, hebben we studenten op school. Deze keer stellen Evi en Dani zich voor. Beiden zijn oud-leerling van de Sint Bavoschool en loopt nu bij ons stage.

Beste ouders/verzorgers

Mijn naam is Evi van de Plasse. Ik ben 17 jaar en woon in Oostburg.
Ik volg de opleiding PABO in Vlissingen en zit in mijn eerste jaar. Hiervoor heb ik de HAVO afgerond op het Zwin College.
Ik ga tot de kerstvakantie stage lopen in groep 1-2C. Ik ben hier elke maandag en af en toe een hele week.
De eerste weken heb ik al kennis gemaakt met de kleuters en heb ontzettend veel zin om hier aan de slag te gaan en veel te leren.

Mijn naam is Dani Bekooy. Ik ben 20 jaar en woon in de polder tussen Oostburg en Waterlandkerkje. Ik loop tot de kerst iedere maandag stage in groep 8 en af en toe een hele week. Zelf zit ik in Vlissingen op school in het tweede jaar van de PABO (lerarenopleiding). Ik heb het heel erg naar mijn zin en wil er een leuk halfjaar van maken!

Afsluiting kinderboekenweek

Tentoonstelling / Optreden Kinderboekenweek 2019 thema “Reis mee”

Donderdag 10 oktober wordt er door alle groepen een prachtige tentoonstelling in de eigen klas verzorgd, die aansluit bij de Kinderboekenweek met het thema: Reis mee! Deze tentoonstellingen zijn doorlopend te bezoeken van 18.30 tot 19.30 uur. De kinderen van de groepen 1 t/m 5 hebben ook een optreden voorbereid, deze worden op vaste tijden gehouden. Wij willen dan ook de ouders van de kinderen, die moeten optreden,  vragen om 5 minuten voor het begin van het optreden, met hun kind naar de eigen klas te gaan, zodat alle optredens op tijd kunnen beginnen. Tijdens de tentoonstellingsavond kunnen de kinderen samen met hun ouders/verzorgers langs alle klassen lopen om de kunstwerken te bekijken. Het is een vrije inloop, maar tijdens het optreden is het niet mogelijk de tentoonstelling van die groep te bekijken. De klassendeur gaat op dat moment even dicht en een kwartiertje later is de klas weer open voor bezoek. De avond is niet bedoeld voor opa’s en oma’s. Kinderen waarvan de ouders niet komen kunnen aansluiten bij een ander gezin. Ook vindt op 10 oktober de voorleeswedstrijd plaats. Deze start om 19.30 u. De voorleeswedstrijd is voor kinderen van groep 7 en 8. Beide groepen zorgen voor 2 kandidaten per groep. Er is per kandidaat ongeveer 10 minuten tijd ingeruimd. De voorleeswedstrijd vindt plaats in het lokaal van groep 4B  en kan door iedereen bekeken worden. Ook is er de mogelijkheid om een kopje koffie/thee/fris  met iets lekkers erbij te nuttigen. Hiervoor wordt een kleine vergoeding gevraagd(graag gepast betalen). Alle leerlingen hebben erg hun best gedaan dus wij hopen iedereen deze avond te mogen begroeten! Hopelijk tot dan!

18:15 uur inloop
18:15 uur groep 1-2A
18:25 uur groep 1-2B
18:35 uur groep 1-2C
18:45 uur groep 3
19:00 uur groep 4A en 4B
19:15 uur groep 5
19:30 uur voorleeswedstrijd groep 7 en 8
20:30 uur einde

Sint Bavo
Breydelstraat 4
Postbus 41 4500 AA Oostburg

0117-452342
directie.stbavo@scoba.nl