Sint Bavo is onderdeel van de Scoba Groep
Sint Bavo
Nieuwsbrief - 25-10-2019

In deze nieuwsbrief:
- Data om niet te vergeten
- Studenten
- Kinderboekenweek
- Stakingsdag
- Fusie-foto
Data om niet te vergeten

Proefwerken:
Groep 7: maandag 28 oktober proefwerk aardrijkskunde, thema 1.

Data om niet te vergeten:
Dinsdag 19 november: inzameling van oude kleding etc.

De kinderen die deelnemen aan het schoolfruit, krijgen deze maand weer diverse soorten fruit:
30 en 31 oktober: druiven en banaan 

Op de foldertafel liggen op dit moment flyers van een gastles bewegen met Wushu technieken op maandag na schooltijd, flyers van Stichting 't Vestje en voor een filmavond in het Ledeltheater. Ook van een workshop “pompoen-uithollen” ligt er een flyer.

Studenten

Opnieuw stelt een studente die binnenkort op school start met haar opleiding, zich voor aan ons:

Beste ouders/verzorgers,

Mijn naam is Evita van Hee. Ik ben 22 jaar en woon samen met mijn vriend in Breskens. Ik zit momenteel in mijn laatste jaar van de opleiding Pedagogiek, welke ik aan de Hogeschool Fontys te Tilburg volg.
Voorheen heb ik al twee keer eerder op een basisschool stage gelopen. Dit is mij zo goed bevallen, waardoor een basisschool opnieuw mijn voorkeur heeft. Zodoende ben ik bij de Sint Bavo terechtgekomen.
Mijn stagedagen zullen wekelijks van maandag tot en met donderdag plaatsvinden. Ik zal mij dit schooljaar voornamelijk inzetten voor groep 3 en daarnaast nauw samenwerken met de intern begeleider van de school.
Ik hoop op een leuk en leerzaam afstudeerjaar waarin ik een positieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de kinderen van de Sint Bavo!

Wellicht zien we elkaar nog eens!

Kinderboekenweek

Vlak voor de herfstvakantie hadden we de tentoonstellingsavond en de optredens op school in het kader van de kinderboekenweek,
De nieuwe voorleeskampioen is bekend en we wensen Kas heel veel succes in de volgende ronde.
Daarnaast was er ook verkoop van koffie en thee met zelfgebakken taart of cake. De opbrengst komt ten goede aan nieuwe kinderboeken voor onze bibliotheek op school.
Er is exact 240 euro opgehaald en daarvan gaan we, samen met de opbrengst van de kassabon-actie van de Bruna, mooie boeken van kopen.

Iedereen die heeft bijgedragen: hartelijk bedankt!

Stakingsdag

Op 6 november is er een landelijke stakingsdag.
Alle leerkrachten op de Sint Bavoschool hebben aan mogen geven of ze willen staken deze dag; dat is een individueel recht.
Iedereen heeft aangegeven deze dag niet te staken.
Er zal geen leerkracht op onze school te vinden zijn die niet achter de eisen of wensen staat waar de staking om gaat. Ook wij maken ons zorgen over het lerarentekort, willen minder werkdruk en alle andere zaken die op het wensenlijstje staan van bonden en besturen. Daar staan wij vierkant achter. Aan de onderhandelingstafel moeten resultaten geboekt worden.

Fusie-foto

Op de eerste schooldag zijn heel veel kinderen en ouders/verzorgers op de foto gegaan. Onder het motto “samen maken we de school” wilden we niet alleen een leuke start-activiteit organiseren maar ook de fusie letterlijk een gezicht geven en een blijvende herinnering maken.
De dag na de kinderboekententoonstelling kwam de foto binnen. De foto hangt inmiddels op een mooi centraal plekje in de hal van de school. Alle kleine foto's van kinderen, ouders/verzorgers en anderen die betrokken zijn bij de school, vormen samen een foto van de school. Zo zijn we letterlijk “samen de school". Spring gerust eens binnen om de foto even te bekijken, u bent welkom.

Sint Bavo
Breydelstraat 4
Postbus 41 4500 AA Oostburg

0117-452342
directie.stbavo@scoba.nl