Sint Bavo is onderdeel van de Scoba Groep
Sint Bavo
Nieuwsbrief - 08-11-2019

In deze nieuwsbrief:
- Data om niet te vergeten
- Week van de mediawijsheid
- Bericht van de GGD
Data om niet te vergeten

Proefwerken:
Groep 5: dinsdag 12 november proefwerk geschiedenis blok 2.

Groep 7: donderdag 14 november proefwerk geschiedenis blok 2.
Groep 8: maandag 11 november proefwerk Engels Unit B.

Data om niet te vergeten:
Donderdag 14 november: KiVa-ouderavond.
Dinsdag 19 november: inzameling van oude kleding etc.
Woensdag 4 december: laatste dag inleveren spullen voor Kerstpakketten.

Op de foldertafel liggen op dit moment flyers  van de danslessen in Oostburg.

Week van de mediawijsheid

In een wereld vol media moeten we constant keuzes maken. Nog even je appjes checken of ga je vroeg slapen? Laat je je kind alleen op de tablet of lees je samen een boekje? Regel je zelf je online bankzaken of laat je dat doen door een ander? De Week van de Mediawijsheid 2019 heeft daarom als thema: ‘Aan of uit?’
Ouders, kinderen, opa’s, oma’s, vrienden, buren, verzorgers, leraren, maatschappelijke organisaties, bedrijven en de overheid: laten we van elkaar leren en elkaar helpen. Om slim ‘aan’ te staan en mee te blijven doen met de wereld om je heen. Én om soms te kiezen voor de uitknop, omdat ook je offline leven aandacht vraagt.
Groep 5 t/m 8 doen deze week allerlei opdrachten rondom dit thema. Groep 5 en 6 behalen, na het volgen van lessen en het spelen van een online game, hun Diploma Veilig Internet. Groep 7 en 8 spelen de spannende game MediaMasters waarbij ze strijden om de titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’ en mooie prijzen kunnen winnen.
Van 8 tot en met 15 november staat de vraag centraal: ‘Wanneer kies jij om aan of uit te staan?’

Bericht van de GGD

Onderstaand bericht kregen wij van de GGD met het verzoek dit met ouders/verzorgers te delen.

Vandaag, woensdag 6 november, zijn er twee rapporten verschenen over de gezondheidsrisico’s van loden leidingen. Deze informatie is belangrijk voor ouders van (jonge) kinderen, daarom sturen wij u deze informatie.
Waar gaat het over? Kraanwater kan te veel lood bevatten in huizen met loden leidingen en in woningen met nieuwe kranen of drinkwaterinstallaties. Dit is al langer bekend, maar er waren nieuwe inzichten over lood in drinkwater. Vanwege deze nieuwe inzichten is onderzocht of de bestaande adviezen moeten worden aangepast.
De belangrijkste conclusie van beide rapporten (RIVM en Gezondheidsraad) is dat de bestaande adviezen grotendeels hetzelfde blijven. Er zijn wel risicogroepen bijgekomen.

  • Het belangrijkste advies blijft om loden leidingen te vervangen.
  • Zwangere vrouwen, flesgevoede zuigelingen en kinderen tot en met 7 jaar in woningen met loden leidingen krijgen het advies flessenwater te gebruiken. De leeftijd van de kinderen is uitgebreid van 6 tot en met 7 jaar.
  • Kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen kunnen tot een bepaalde hoeveelheid kraanwater gebruiken waarbij het water wel na lange stilstand (ongeveer 8 uur) goed (ongeveer 2 minuten) moet worden doorgespoeld.
  • Volwassenen die veel loodhoudend kraanwater drinken (meer dan 2 liter per dag) lopen risico op nierschade of een licht verhoogde bloeddruk.

Goed doorspoelen is ook het advies de eerste drie maanden bij een nieuwe drinkwaterinstallatie in huis. Voor een nieuwe kraan is het advies om die de eerste drie maanden bij elk gebruik voor consumptie eerst tien seconden te laten doorlopen.

Sint Bavo
Breydelstraat 4
Postbus 41 4500 AA Oostburg

0117-452342
directie.stbavo@scoba.nl