Sint Bavo is onderdeel van de Scoba Groep
Sint Bavo
Nieuwsbrief - 22-11-2019

In deze nieuwsbrief:
- Data om niet te vergeten
- Kledinginzameling
- Aankomst Sinterklaas
- Kerstviering
Data om niet te vergeten

Proefwerken:
Groep 8, maandag 25 november aardrijkskunde, thema 2.

Oudergesprekken op dinsdag 26 en donderdag 28 november. Alle briefjes zijn met de kinderen mee terug gegaan. U kunt op de briefjes lezen hoe laat we u in welk lokaal verwachten. We vragen u vriendelijk om de gesprekken binnen de tijd te houden. Zit u nog met dringende vragen aan het eind van het gesprek, dan kunt u altijd een afspraak maken om deze op een later moment te bespreken met de leerkracht. Niemand vindt het fijn om lang te moeten wachten op de gang tot hij of zij aan de beurt is.
 

Data om niet te vergeten:
Woensdag 4 december: laatste dag inleveren spullen voor Kerstpakketten.

Kinderen die deelnemen aan het schoolfruitproject krijgen de komende week:
27 en 28 november: appel en banaan

Kledinginzameling

We hebben de afgelopen week de kledinginzameling gehad. Er kwam meer dan 630 kilo aan kleding en andere stoffen binnen.
Van de opbrengst, die later bekend zal worden, kopen we weer extra dingen voor de kinderen van onze school.

Aankomst Sinterklaas

Komende vrijdag 29 november hopen we de Sint te mogen ontvangen in MFC de Windmaker. 
We hebben samen met de andere bewoners van De Windmaker een heel programma in elkaar gezet.
De laatste berichten zijn dat de Sint dit jaar verwacht dat de ouders / verzorgers in de buurt van de parking van de Jumbo wachten tot ze een glimp van de goede man op kunnen vangen. Uiteraard rekent de Sint op uw medewerking als het gaat om “kinderen eerst". Dus de kinderen mogen vooraan staan. Bij slecht weer ontvangen we de Sint uiteraard binnen en dan zullen de ouders/verzorgers de Sint wat minder goed kunnen zien.
Er zijn meer dan 300 kinderen in het gebouw en de Sint wil voor iedereen aandacht hebben en daar hebben de meesters en juffen van beide scholen een programma voor gemaakt. Het kan zijn dat de kinderen van groep 4 deze vrijdag iets later naar buiten komen. Geen paniek: ze worden niet meegenomen naar Spanje maar zijn naar alle waarschijnlijkheid een cadeautje aan het uitpakken, pietengym aan het doen of pepernoten aan het snoepen. Bij slecht weer mogen de ouders/verzorgers van die groep uiteraard binnen wachten.

Kerstviering

Hoewel het nog ver weg lijkt, in deze tijd van pepernoten en stoomtreinen, zijn we ook al bezig met de viering van kerst.
Op vrijdag 20 december komt in de klas de inhoudelijke kant vooral aan bod. Het verhaal van de geboorte van Jezus komt in de klassen dan, aangepast aan de leeftijd van de kinderen, aan bod.
Op donderdag 19 december verwachten we de kinderen vanaf 16:45 uur weer op school. We gaan dan het feestelijke deel van kerst vieren.
Er komt nog een uitgebreidere brief over deze avond, maar we willen toch alvast wat info die voor uw agenda van belang is, met u delen.

Zoals gezegd verwachten we de kinderen dus vanaf 16:45 uur op school. We eten dan per klas. Eerst eten de kinderen van onderbouw (groep 1 tot en met 4). Vanaf 17:15 uur tot 18:00 uur is voor de groepen 5 tot en met 8 een optreden. 
Daarna draaien we de boel om en eten de kinderen van de bovenbouw en treden de kinderen van groep 1 tot en met 4 op. De optredens zijn in de speelzaal van de school. Er is onder andere een gelegenheidsorkest van kinderen die een instrument bespelen (bovenbouw).
De precieze invulling is nog niet helemaal bekend, we willen eerst de pepernoten en andere spannende zaken van eind november en begin december met de kinderen verwerken. Maar er komt later nog meer info uw kant op.
Voor de ouders / verzorgers is er een kraam voorzien waar zij een drankje kunnen halen. Daar is ook een verloting voorzien. Het geld wat we daarmee ophalen gaat naar de uitbreiding van de boekenvoorraad van onze school. Dat is één van onze speerpunten in de schoolontwikkeling dit schooljaar.
De optredens kunnen de ouders / verzorgers van de kinderen uiteraard bijwonen. De optredens beginnen in elk geval niet voor de aangegeven tijd.

Sint Bavo
Breydelstraat 4
Postbus 41 4500 AA Oostburg

0117-452342
directie.stbavo@scoba.nl