Sint Bavo is onderdeel van de Scoba Groep
Sint Bavo
Nieuwsbrief - 14-03-2020

In deze nieuwsbrief:
- Corona
Corona

Zoals al eerder aangegeven volgen wij de nieuwsberichten rondom het corona-virus op de voet. 
De ontwikkelingen volgen elkaar snel op, dus het is een hele klus.

In overleg met de GGD-Zeeland en de gemeente Sluis kan ik u het volgende melden:
In Oostburg is er een persoon die het corona-virus heeft opgelopen. Dit wordt nu ook bekend gemaakt door de GGD. Ik kan u alvast vertellen dat het gaat om een ouder van onze school.
Deze ouder heeft dit direct bij mij aangegeven vandaag, waarvoor dank. Deze openheid zorgt dat we snel kunnen handelen want onduidelijkheid en speculatie draagt niet bij aan een oplossing. Nadat een persoon in Zeeland positief getest is op het coronavirus brengt GGD Zeeland in kaart met wie deze persoon contact heeft gehad (contactonderzoek). Hiervoor wordt de kwetsbare groep in beeld gebracht. Contacten van de patiënt ontvangen instructies wat betreft thuisisolatie. Alle overige contacten worden zoals iedereen in Nederland gevraagd de adviezen van het RIVM op te volgen.

De ouders/verzorgers van bij ons bekende kinderen die een verhoogd risico hebben, zijn inmiddels op de hoogte gebracht. Zij kunnen vaak terecht bij een patiëntenvereniging of een eigen arts. Wij adviseren hen om dit uiterlijk maandag te doen, Nu kennen wij niet van alle kinderen en hun huisgenoten de exacte situatie, dus hoort u bij een van de risicogroepen, is het advies om met uw patiëntenvereniging of behandeld arts contact op te nemen.
Mensen die een verhoogd risico hebben EN de klachten hebben die op corona kunnen duiden, kunnen contact opnemen met de GGD: 0113249480.

Voor alle andere kinderen van de school blijven in principe de “normale” regels van gelden.
Nog even op een rijtje:
Wie verkouden of snotterig is, blijft thuis.
Je neus snuit je in een papieren zakdoekje.
Geen handen schudden.
Handen wassen, handen wassen, handen wassen.
Daarnaast hanteren wij de door de schoolbesturen opgelegde eisen, deze staan in de nieuwsbrief die u vrijdag heeft ontvangen.

 

Met betrekking tot het eerste punt: kinderen moeten 24 uur klachtenvrij zijn voor ze weer naar school mogen. Als u zondag al weet dat uw kind(eren) maandag niet naar school mag, kunt u dit per mail doorgeven: directie.stbavo@scoba.nl
Zo houden we de telefoonlijn vrij voor de laatste meldingen en dringende telefoontjes.

Omdat het eerste punt ook voor leerkrachten van kracht is, kan ik niet langer garanderen dat er voldoende leerkrachten aanwezig zijn. Het is zaak dat u uw mailbox daarom in de gaten blijft houden de komende dagen.

Dan nog wat handige sites:
https://www.ggdzeeland.nl/
https://www.rivm.nl
/

Ook vragen wij u om verstandig met deze informatie om te gaan. Mensen die dit virus oplopen, hebben daar niet om gevraagd en zijn eerder slachtoffer. Roddel en achterklap helpen hen, hun omgeving en uiteindelijk iedereen niet.
Op onderstaande site staat een informatieblad waarop uitgelegd staat hoe u dit onderwerp met kinderen met autisme kunt bespreken. Sommige kinderen liggen letterlijk wakker van het virus. Voor elke ouder / verzorger is het wellicht handig om even te kijken welke adviezen ze geven, het kan een handvat zijn voor het geval u kind(eren) met vragen komt/komen.
https://autismenetwerkzhn.nl/autisme-en-corona/

Tot slot wensen we iedereen die dit virus oploopt een spoedig herstel.

Marc Van Vlierberghe
directeur Sint Bavoschool

Sint Bavo
Breydelstraat 4
Postbus 41 4500 AA Oostburg

0117-452342
directie.stbavo@scoba.nl