Sint Bavo is onderdeel van de Scoba Groep
Sint Bavo
Nieuwsbrief - 20-03-2020

In deze nieuwsbrief:
- Algemeen
- Onderwijs op afstand
- Afzeggingen
Algemeen

Afgelopen week sprak, voor het eerst sinds 1973, de minister-president via de televisie heel Nederland toe en deze avond doet de Koning dat.
Het geeft maar weer eens aan hoe bijzonder de situatie op dit moment is.

Ik wil allereerst ook langs deze weg iedereen die de laatste week extra stappen heeft gezet, extra werk heeft gedaan heel erg hartelijk bedanken. Op school waren dat uiteraard de meester en juffen.  Een diepe buiging is op zijn plaats. Het was redelijk ver buiten de comfort-zone waarin zij moesten werken.
Maar ook mensen in de zorg, de kinderopvang, de supermarkten, het transport en al die andere sectoren: petje af voor jullie inzet. Zeker nu jullie ook “nog even” het onderwijs voor jullie kinderen er bij krijgen. Het zal niet altijd meevallen om al die taken te combineren.
Hartelijk dank voor jullie inzet, geduld en positieve reacties die we krijgen. Dat geeft energie om door te gaan. We hopen natuurlijk dat we snel die taak weer van jullie over kunnen nemen. 
En natuurlijk al die kinderen die thuis hard aan het werk zijn. Hoe moeilijk moet dat niet zijn, de plek waar je eigenlijk spelletjes moet doen, vrij bent en gezellig met familie en vrienden bezig moet zijn, is nu ineens een leerplek. Wat zijn jullie goed bezig!

Tot slot: ik hoop het aantal nieuwsbrieven nu weer te kunnen beperken. De ontwikkelingen gingen de afgelopen week zo snel, maar ik wilde iedereen toch goed op de hoogte houden. Blijf de mailbox in de gaten houden. Nieuwsbrieven staan ook op de site van school en via klasbord en facebook (alleen algemene berichten) probeer ik jullie op de hoogte te houden.

Ik hoop jullie allemaal in goede gezondheid weer terug te mogen zien zodra dat kan. 

Meester Marc.

 

Onderwijs op afstand

Afgelopen woensdag zijn we gestart met het onderwijs op afstand. Een hele klus die de leerkrachten samen hebben opgepakt.
We realiseren ons zeker dat nog niet alles precies gaat zoals wij dat willen of bedacht hadden. Komende dinsdag gaan we in overleg-op-gepaste-afstand over een verdere verfijning van ons aanbod. We denken daarbij aan kinderen die wat extra's nodig hebben, verbetering van de techniek en nog wat andere zaken.

We horen van ouders/verzorgers dat het systeem niet optimaal werkt op een Ipad, dit in vergelijking met bijvoorbeeld de laptop of een chromebook. Dus mocht u problemen hebben met de Ipad, dan ligt daar mogelijk een oplossing. 
De vele reacties van dank en begrip waarderen we enorm. Tips blijven altijd welkom; meesters en juffen zijn geen ICT-ers of deskundigen op computergebied.
 

Afzeggingen

Nog even een opsomming van zaken die met school te maken hebben en die afgezegd zijn:

Schoolzwemkampioenschappen
Schoolvoetbal
Franse les (groep 8)
Cursus sociale vaardigheden
IEP-eindtoets
Koningsspelen
Vergaderingen van de Medezeggenschapsraad en Activiteitencommissie
Alle afspraken met deskundigen en begeleiders van kinderen

Voor de Paasviering op school hadden we al een plan gemaakt. Omdat het niet zeker is of we dan op school zijn, liggen die voorbereidingen stil. Uiteraard zorgen we eventueel voor een aangepast programma op donderdag 9 april, mochten de scholen dan weer open zijn.

Sint Bavo
Breydelstraat 4
Postbus 41 4500 AA Oostburg

0117-452342
directie.stbavo@scoba.nl