Sint Bavo is onderdeel van de Scoba Groep
Sint Bavo
Nieuwsbrief - 28-08-2020

In deze nieuwsbrief:
- Start schooljaar
- Data om te onthouden
- Studenten
- Trakteren
- Nieuwe leerlingen
- Luizencontrole
Start schooljaar

We zijn het schooljaar goed gestart. Alle kinderen zijn weer op school en dat voelt goed. Hier en daar is het nog wat spannend, maar eenmaal binnen lopen alle kinderen rond alsof alles de gewoonste zaak van de wereld is. Dat is mooi om te zien. Als uw kind(eren) het moeilijk vinden om alleen het plein op te lopen, kunt u aan het hek eventueel even wachten op een vriend of vriendin van uw kind. “Samen sterk” staat er op de vlag die buiten hangt. Dat werkt ook als je naar de voordeur loopt.

Op de vorige nieuwsbrief stond informatie over het schoolfruit.
Dit gezonde project brengen we graag nogmaals onder de aandacht, want voor een klein bedrag per dag, krijgt u kind 2 dagen in de week een gezonde pauzehap. Voor meer info: zie weekbericht 1.

Deelnemen kan door de 14 euro over te maken naar:
NL34 RABO 0101.2429.99 ten name van SCOBA inz. Act. Sint Bavo.
Graag onder vermelding van de naam van uw kind(eren) en hun groep.
Vandaag doen we de bestelling voor komende week.

Ook het overblijfgeld verwachten we op deze rekening. Voor alle duidelijkheid: de 21 of 28 euro (onderbouw of bovenbouw) is de bijdrage voor een heel schooljaar.

Data om te onthouden

Data om te onthouden:

  • 1 en 3 september: kennismakingsgesprekken, graag de ingang van de kleuters gebruiken, dus niet de schuifdeuren. 
    Binnen staat een tafeltje met ontsmettingsmiddel en een handgel. Bij elke klas staan 2 stoelen waar u eventueel plaats kunt nemen als u even moet wachten. Kom svp niet 10 minuten voor tijd, want dan is het lastig om de regels na te leven. 
    Verder verzoeken we iedereen om de geldende maatregelen na te leven. Dus geen handen schudden bij binnenkomst, op de trap rechts lopen en alle andere “overbekende maatregelen". We willen de school een veilige plaats laten zijn en op zieke leerkrachten zit niemand te wachten. Er zijn bijna geen vervangers en dan is het gevolg al heel snel dat er klassen naar huis moeten.
  • 10 mei 2021: schoolfotograaf.
Studenten

Ook dit jaar hebben we weer diverse studenten die stage komen lopen op onze school. De collega's van de toekomst.
Zij stellen zich graag aan u voor via de nieuwsbrief, zodat u weet over wie uw kind thuis wellicht praat. Niet iedereen start deze week, dus niet direct 5 “voorstelstukjes” maar hier alvast een begin.

Hallo allemaal,

Dit jaar kom ik stagelopen op jullie school. Ik ben meester Quinten, 21 jaar oud en kom uit IJzendijke. Mijn hobby’s zijn: voetballen, wakeboarden en hardlopen. Ik studeer aan de Hogeschool Zeeland in Vlissingen en ben een tweedejaars Pabo student. Ik zal mijn stage starten in groep 6 van juf Dominique, gedurende het jaar zal ik mijn stage voortzetten in de onderbouw. Ik kan niet wachten om te beginnen en ik hoop samen met jullie een hele leuke tijd tegemoet te gaan. Elke maandag zal ik aanwezig zijn in groep 6, de overige dagen moet ik helaas zelf nog naar school.

Mijn naam is Aïcha Hosten.  Ik studeer kind-professional (onderwijsassistent en gespecialiseerd Pedagogische werker niveau 4) aan Scalda. Ik kom dit jaar bij groep 1 en 2 C stage doen. Ik ben er op dinsdag, woensdag en donderdag. Ik hoop dat  we er een heel leuke schooljaar van kunnen maken!‚Äč

Trakteren

Voor de zomervakantie was, in verband met corona, de regel dat traktaties voorverpakt moesten zijn en dat deze werden meegegeven met de kinderen aan het eind van de dag.
Nu de regels iets soepeler zijn, willen we deze aanpassen naar: traktaties zijn voorverpakt (dus niet thuis door de ouders/verzorgers of de kinderen) en we eten deze op school op. Dat laatste is voor de jarige veel leuker natuurlijk. We streven altijd naar gezonde traktaties, maar we begrijpen dat dit niet altijd mogelijk is als we de voorwaarde van voorverpakte traktaties voorrang willen geven.

Nieuwe leerlingen

We zijn dit schooljaar gestart met heel wat nieuwe leerlingen.
Om ook de komende tijd goed te kunnen plannen, is het van belang dat we tijdig weten wanneer er nieuwe kinderen naar school komen.
U kunt kinderen die dit schooljaar 4 worden, al aanmelden. Meer info kunt u bij meester Marc vragen.

Luizencontrole

Aanstaande maandag is het luizencontrole. Daarvoor is het fijn dat kinderen met gewassen haar, zonder heel veel gel naar school komen. Ook gevlochten haar is niet goed te controleren.
Verder zijn we nog op zoek naar een paar extra “controleurs” voor dit schooljaar. Er is een leuke groep ouders/verzorgers die die deze taak nu op zich genomen heeft, maar extra handen zijn welkom! Aanmelden kan bij Meester Marc. Hoe meer mensen zich opgeven, hoe sneller de taak is gedaan. In de schoolkalender staan de data waarop we de luizencontrole houden.

Sint Bavo
Breydelstraat 4
Postbus 41 4500 AA Oostburg

0117-452342
directie.stbavo@scoba.nl