Sint Bavo is onderdeel van de Scoba Groep
Sint Bavo
Nieuwsbrief - 18-09-2020

In deze nieuwsbrief:
- Algemeen
- Data om te onthouden en proefwerken
- Kinderboekenweekactie
- Kinderpostzegels
Algemeen

Na een Prinsjesdag zonder franje en de gebruikelijke drukte in Den Haag krijgen we deze avond te horen hoe men in de Randstad het aantal besmettingen omlaag wil krijgen. We prijzen ons gelukkig dat we in onze gemeente de afgelopen tijd weinig tot geen positieve testresultaten te verwerken kregen. Ook hier worden steeds meer mensen getest en daarmee zijn zij ook steeds langer weg, in quarantaine tot de uitslag bekend is. En ook het gewone leven gaat daarnaast verder, met tegenslag op het persoonlijke vlak voor sommige collega's.
Niet iedereen is blij met de voorrangregels bij testen voor onderwijzend personeel. Maar afgelopen week hebben gezien dat een verkouden collega 4 dagen thuis zit en hoe moeilijk het is om vervangers te krijgen, dan zijn wij in het onderwijs er in elk geval wel blij mee. Want waar we deze week 4 leerkrachten voor groep 7 hadden staan en groep 8 één dagdeel op moesten splitsen, zijn er al scholen waar de leerlingen naar huis gestuurd moesten worden wegens gebrek aan vervangers. We blijven hopen op alleen negatieve testuitslagen. Omdat alleen mensen met klachten getest worden, is het zaak om tijdig thuis te blijven bij klachten. Dat is de enige manier om scholen open te houden. Het beruchte protocol schrijft dat nadrukkelijk voor. Niemand zit te wachten op gesloten scholen of andere maatregelen die voor iedereen vervelend zijn.


 

 

Data om te onthouden en proefwerken

Data om te onthouden:

  • 1 oktober: datum betalen overblijfbijdrage.
  • 10 mei 2021: schoolfotograaf.

Proefwerken:

  • maandag 28 september: Groep 8, proefwerk Engels, Unit A
Kinderboekenweekactie

De kinderboekenweek komt er weer aan. We gaan dit jaar anders te werk moeten gaan en een tentoonstellingsavond met optredens zit er niet in helaas. Wat we wel gaan doen, daarover hoort u later meer.

Wat wel gebleven is: Sparen bij Bruna voor de schoolbieb! 
De Kinderboekenweek wordt dit jaar wederom extra leuk met de schoolbieb actie van Bruna: `Sparen voor schoolbieb-boeken`.
Tijdens de Kinderboekenweek (30 september t/m 11 oktober ) kunnen kassabonnen van kinderboeken, gekocht bij de lokale Bruna-winkel worden gespaard. De kassabon kan op school ingeleverd worden. De school verzamelt al deze kassabonnen en mag voor 20% van het totaalbedrag kinderboeken uitzoeken voor de schoolbieb. Het zou leuk zijn als zoveel mogelijk mensen meedoen! In verband met de maatregelen die gelden voor scholen kunt u de bonnen niet in de school komen afgeven, maar u kunt de kassabonnen in een gesloten enveloppe in de brievenbus van de school stoppen. Deze staat aan de ingang van het plein van groep 3 tot en met 8.

Kinderpostzegels

23 september is het weer de kinderpostzegelactie. Groep 7 en 8 zijn die dag vanaf 12:00 uur vrij en niet vanaf 12:15 uur. 
Om 12:00 uur gaan duizenden kinderen in Nederland weer langs de deuren om postzegels te verkopen. Ook de stichting Kinderpostzegels heeft de verkoopwijze aan moeten passen aan de geldende maatregelen. De kinderen kunnen na het aanbellen een stapje achteruit doen en op afstand hun verhaal doen. De kopers moeten zelf een papier pakken, invullen en weer in een box inleveren. Ook vragen we de kopers om dit formulier met een eigen pen in te vullen. Een instructiefilmpje hoort dit jaar bij de voorbereidingen in de klas. Op de facebookpagina van school staat een filmpje (niet het instructiefilmpje overigens) hierover. Dat is voor mensen die postzegels willen kopen, handig om alvast te bekijken. Mocht u in de gelegenheid zijn om familieleden hier op te wijzen: graag! Want het is echt anders dan andere jaren en dat kan voor verwarring zorgen. 

Sint Bavo
Breydelstraat 4
Postbus 41 4500 AA Oostburg

0117-452342
directie.stbavo@scoba.nl