Sint Bavo is onderdeel van de Scoba Groep
Sint Bavo
Nieuwsbrief - 09-10-2020

In deze nieuwsbrief:
- Algemeen
- Data om te onthouden en proefwerken
- Inzameling
Algemeen

We hadden deze week de afsluiting van de Kinderboekenweek op het programma staan. En de afgelopen jaren kwamen veel ouders/verzorgers dan naar school. Ook de finale van de voorleeswedstrijd was een vast onderdeel van het programma. Voorlezen en kinderenboekenweek gaan natuurlijk prima samen. Hoewel een optreden van kinderen of een tentoonstelling niet direct een link met kinderboeken hebben, was het andere jaren toch ook gewoon gezellig op school en is het nu akelig stil in school. Maar als we de recente aantallen besmettingen in Nederland zien, dan is het voorlopig nog wel even “anders dan anders". Een dalende lijn is nog niet te ontdekken en dat doet het ergste vrezen voor de komende tijd.

Onder schooltijd blijft alles nog redelijk bij het oude en dat is fijn voor de kinderen en het personeel. Vergaderingen en nascholing krijgen de laatste tijd wel anders vorm. Afstand houden van elkaar, vergaderen met het raam open en maximaal 1 uur bij elkaar zitten. De speelzaal is regelmatig een vergaderruimte omdat dit de grootste ruimte in school is. Maandag komt de MR samen. Ook hier weer: maximaal 1 uur dus we komen niet veel verder dan 2 agendapunten. Zoals u ziet proberen we het gewone leven zoveel mogelijk in stand te houden, maar het valt niet altijd mee.

Voor het grote feest van begin december zijn we ook al druk bezig. Ook hier: in de ochtend zal er al zeker geen groots ontvangst zijn met veel ouders/verzorgers en kinderen van beide scholen en de opvang gezamenlijk buiten. Bij elke beslissing hanteren we de geldende protocollen en staat de veiligheid voorop. Er zijn op dit moment geen vervangers beschikbaar, dus we zijn echt aangewezen op  “voorkomen van besmettingen bij kinderen en personeelsleden". 
Dat laatste heeft tot gevolg dat we ook geen nascholing meer volgen als deze niet online is of alleen met teamleden van onze eigen school, in stukjes van 1 uur per keer.

We kunnen het niet genoeg benadrukken, maar we zijn blij dat iedereen zich zo goed aan de afspraken wil houden in de school. U helpt ons hier echt enorm mee. Onze vlag is door storm Odette aan flarden gewaaid. Maar de boodschap blijft geldig: we doen dit samen.

Data om te onthouden en proefwerken

Data om te onthouden:

  • 30 september tot en met 11 oktober: kinderboekenweek, u kunt kassabonnen  met kinderboeken van de Bruna inleveren.
  • 10 mei 2021: schoolfotograaf.

De kinderen die deelnemen aan het schoolfruitproject krijgen in oktober de volgende pauzesnack:
14 en 15 oktober: snoeptomaatjes en appel
28 en 29 oktober: kiwi en minikomkommer


 

Inzameling

De zakken voor de kledinginzameling gaan deze week met de kinderen mee. Op de zak staat wanneer de inzameling precies is.
Tegen die tijd zullen we kenbaar maken waar u de zakken af kunt geven.
U mag bruikbare kleding, schoenen (graag per paar aan elkaar knopen), lakens, dekens, gordijnen, knuffelbeesten, handtassen en riemen inleveren. Dit mag ook in vuilniszakken, zolang deze maar goed gesloten zijn. De school krijgt per kilo een bedrag. Deze gelden zetten we altijd in om dingen aan te schaffen die ten goede komen aan de kinderen. Zo kopen we er elk jaar de luizenzakken voor de kinderen van. Zo komt het geld alle kinderen ten goede.  Als er dan nog geld overblijft, dan besteden we dit uiteraard ook aan de kinderen, dat spreekt voor zich.

In de krant heeft u kunnen lezen dat “de dopjes-man” stopt met het inzamelen van dopjes. Wij blijven dit wel doen dus u kunt uw dopjes gewoon blijven afgeven bij ons. Zowel de plastic doppen als de metalen kroonkurken. Wij leveren de dopjes in bij een oud-leerlinge van onze school en deze organisatie blijft hier gewoon mee doorgaan. U kunt deze doppen dus met uw kind(eren) blijven meegeven. De bakken hebben geen deksel op dit moment, zodat de kinderen de doppen zonder extra handelingen af kunnen geven. 

Vakantie

De week van 19 tot en met 23 oktober hebben we herfstvakantie.
Vrijdag de 16e dus graag alle bekers, lunchtrommels en dergelijke mee naar huis laten nemen door de kinderen. Er blijven er wel eens staan op vrijdag, maar dat is met een week vakantie voor de boeg geen goed idee.
Ook gymspullen kunnen in de vakantie weer even gepast worden; is alles nog groot genoeg?


Sint Bavo
Breydelstraat 4
Postbus 41 4500 AA Oostburg

0117-452342
directie.stbavo@scoba.nl