Sint Bavo is onderdeel van de Scoba Groep
Sint Bavo
Nieuwsbrief - 06-11-2020

In deze nieuwsbrief:
- Algemeen
- Data om te onthouden en proefwerken
- Kledinginzameling
- Communie
- Kerstkaartenactie
Algemeen

We merken allemaal dat Corona dichterbij komt. De dalende cijfers in het land zijn hoopvol en gelijktijdig horen we over onze eigen regio minder goede berichten. Waakzaamheid blijft geboden.
Ook binnen de school heeft dit gevolgen. Zo vergaderen we niet meer binnen anderhalve meter, maar gaan we online. U gaat dit ook terugzien op de uitnodiging voor de oudergesprekken: u heeft de keuze tussen telefonisch en videobellen via de app “Teams”. Hoe dat laatste werkt, leggen we kort op de uitnodiging voor de gesprekken uit.
We kiezen hier bewust voor om het besmettingsrisico te verlagen. Gistermiddag, tijdens een online vergadering, hoorden we van een collega uit het Oosten van Zeeuws Vlaanderen hoe het op een school gaat als een leerkracht positief test. De eerste vraag die op school komt is de vraag wie er allemaal in contact is geweest met de leerkracht. Daar was het bijna het gehele team en dus konden al die leerkrachten in quarantaine. Gevolg was dat de school helemaal dicht moest voor ten minste een hele week. Daar zit niemand op te wachten. Dus ja, we zitten misschien aan “de strenge kant”, maar de gevolgen zijn soms zo groot dat we toch voor die houding kiezen.
Dat gezegd hebbende; we maken er wel het beste van!
De berichten vanuit de werkgroep die zich bezig mag houden met het bezoek van de Sint aan onze school zijn positief (je zou het woord bijna niet mee durven gebruiken). We houden het nieuws en de ontwikkelingen goed in de gaten, ook met het oog op de gezondheid van de Sint. Op basis van zijn leeftijd valt hij uiteraard in de risicogroep.
Rondom de viering van het kerstfeest vallen er volgende week beslissingen. Duidelijk is wel dat we het feest zeker zullen vieren, maar op een andere manier dan andere jaren.
Graag ook uw aandacht voor een bericht verderop op de nieuwsbrief over onze Kerstkaartenactie.

Data om te onthouden en proefwerken

Data om te onthouden:
11 november: kledinginzameling.
10 mei 2021: schoolfotograaf.


Proefwerken:
Groep 7: donderdag 12 november proefwerk geschiedenis, thema 2
Groep 8: maandag 9 november proefwerk Engels, unit B

De kinderen die deelnemen aan het schoolfruitproject krijgen in november de volgende pauzesnack:
11 en 12 november:      mandarijn en appel
18 en 19 november:      kiwi en mini-komkommer
25 en 26 november:      zoete puntpaprika en banaan


 

Kledinginzameling

Aanstaande dinsdag kunt u de zakken met oude maar nog bruikbare kleding en dergelijke inleveren op school. Daarvoor zijn voor de vakantie de zakken meegegeven, maar u kunt ook extra (vuilnis)zakken met kleding inleveren. U kunt de zakken tot ongeveer 9:30 uur neerzetten onder het afdak van de fietsenstalling nabij de ingang van de groepen 1 en 2. In verband met vandalisme en hangjeugd vragen wij u met klem om niet al op maandagavond kleding neer te zetten.
Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage, van het geld wat wij krijgen voor deze kleding kopen we extra spullen voor de kinderen van onze school en uw kleding krijgt een tweede leven.

Communie

Vorige week vrijdag is in groep 4 een brief meegegeven over de E.H. Communie. Andere jaren was dit ook in groep 3 het geval omdat er eens in de 2 jaar een viering was. Vanaf dit jaar is het de bedoeling dat de kinderen van groep 4 uit heel de gemeente Sluis die dat wensen, in één viering de Communie ontvangen. En dat dan uiteraard jaarlijks. Vandaar dat de kinderen van groep 3 deze brief niet ontvangen hebben. 

Kerstkaartenactie

In deze tijd waarin we afstand tot elkaar moeten houden en veel minder op bezoek mogen bij anderen dan we zouden willen en waarin de zorg erg onder druk staat, willen wij als school ons steentje bijdragen aan een beetje verbetering van deze situatie.
Daarom starten wij een kerstkaartenactie. De kinderen maken per klas een kerstkaart en deze gaan we verkopen. De opbrengst gaat naar Serious Request van 3FM en via hen naar de zorg. 3Fm heeft de zorg uitgekozen als “goed doel” voor hun actie in 2020 en daar kunnen wij ons volledig achter scharen. Door de kerstkaarten te kopen, steunt u de zorg en u kunt de kerstkaarten versturen naar die personen die u misschien veel minder dan voorheen ziet of bezoekt; mensen die u misschien wel helemaal niet meer mag of durft bezoeken. Dan is een kaartje toch een mooi gebaar. De kaarten zullen verkocht worden in setjes van 10, van elke klas één kaart.  Elk kind draagt zijn of haar kleine steentje bij de kaart van zijn of haar klas. Een echt groepswerk dus. Dat past dan weer prima bij KiVa. Dus zo hebben we een win-win-win situatie. De kaarten kosten €5,-- per setje van 10 kaarten. Hoe de verkoop gaat verlopen, hoort u later, maar zo kunt u er wellicht alvast rekening mee houden als u kerstkaarten gaat kopen. We hopen dat u dan een plekje vrij wilt houden voor onze actie. Alvast bedankt en meer nieuws volgt later!

Sint Bavo
Breydelstraat 4
Postbus 41 4500 AA Oostburg

0117-452342
directie.stbavo@scoba.nl