Sint Bavo is onderdeel van de Scoba Groep
Sint Bavo
Nieuwsbrief - 27-11-2020

In deze nieuwsbrief:
- Algemeen
- Data om te onthouden en proefwerken
- Stepjes en waveboarden
Algemeen

En opnieuw moesten we een extra nieuwsbrief uit doen gaan de afgelopen week. Deze keer voor de eerste leerling van school die een positieve test had. We hopen dat deze leerling snel weer helemaal klachtenvrij is en na de quarantainetijd weer naar school mag komen. Elke ochtend is het “bang wachten” bij de telefoon. Eerst is de vraag of er leerkrachten ziek zijn en vanaf kwart voor acht gaat op school het afwachten verder: wie is er ziek en welke klachten heeft men? Omdat elke situatie weer anders is, moet er elke keer nagedacht worden hoe het schema afgelopen moet worden. Vooral als er ook broertjes of zusjes bij betrokken zijn. We kunnen niet voorzichtig genoeg zijn.

Afgelopen week hebben we op het punt gestaan om klassen naar huis te moeten sturen. Dankzij de inzet van vele leerkrachten die een stap extra gezet hebben, hebben we dat voorkomen, maar het scheelde echt maar een haar. De brief was al klaar en de medezeggenschapsraad was al op de hoogte gebracht. Een warm “dankjewel” naar iedereen die dat stapje extra heeft gezet in een week die door de oudergesprekken toch al wat anders dan anders was, is ook hier op zijn plek.
De oudergesprekken via Teams of de telefoon zijn goed verlopen over het algemeen. Het blijft dan toch even spannend of alle techniek goed werkt en of je planning op orde is. Maar in dit jaar waarin niets op de automatische piloot kan, hebben ouders/verzorgers en leerkrachten dat goed opgepakt. Dank daarvoor ook aan iedereen.

De viering van Sinterklaas staat gelukkig helemaal “in de steigers” en kan in aangepaste versie doorgang vinden. Nogmaals een oproep om vrijdag als ouder/verzorgers niet aan school te blijven staan om toch een glimp op te vangen van de Sint. Er zal niets te zien zijn. Hooguit een Sint die uit een auto stapt en direct het gebouw binnen zal gaan. De focus ligt geheel op het programma binnen, voor de kinderen. Voor hen doen we ons werk in de eerste plaats. Dus geef ook die dag het goede voorbeeld aan onze kinderen.

Daarna gaat de focus op de Kerstviering. We hopen maar dat de scholen open blijven en geen langere kerstvakantie opgelegd krijgen met een week extra vóór de kerstvakantie. Want dan valt alles op dat vlak “in duigen".  We blijven uitgaan van een goed scenario waarin we met de kinderen dit feest in het gebouw goed kunnen vieren. Ook hier hebben we de automatische piloot al een poos  uitgeschakeld. 

Tot slot kan ik melden dat de kerstkaarten deze week binnen zullen komen. Op facebook heeft de school een eigen pagina en daar kunt u een deel van de kaarten al bekijken……. Ze zien er prachtig uit.

Data om te onthouden en proefwerken

Data om te onthouden:
10 mei 2021: schoolfotograaf.


Proefwerken:
Groep 5: Maandag 30 november proefwerk geschiedenis blok 2


De kinderen die deelnemen aan het schoolfruitproject krijgen in november en december de volgende pauzesnack:
2 en 3 december: banaan en minikomkommer
9 en 10 december: appel en mandarijn
16 en 17 december: kiwi en banaan

We kiezen voorlopig voor fruit waarbij we deze niet moeten “bewerken” voor de kinderen. Dus even geen druiven, ananas of meloen omdat we deze in porties moeten verdelen. Dit met het oog op de maatregelen in het kader van de corona-pandemie.


 

Stepjes en waveboarden

We zien de laatste tijd heel veel stepjes, waveboarden en skeelers op school. En daar is weinig mis mee. Het is echter zo dat we geen fietsenstalling in het gebouw hebben en het aantal rollende vervoersmiddelen inmiddels de 50 regelmatig te boven gaat. De GGD heeft aangegeven dat ze hun buggy-parking in de hal in moeten zetten voor de buggy's, dit ook in verband met de afstand-regels. Omdat er ook elke dag zo'n 10 tot 15 stuks op school blijven liggen, is het verzoek om alles elke dag mee naar huis te nemen en niet op school te laten. De kinderen leggen hun skates en boarden over het algemeen echt heel keurig netjes 2 aan 2 (skates) en op een rijtje weg. Dat doen ze echt keurig. Er is dan ook geen noodzaak om deze te verbieden of zo. De stepjes zijn echter wel een probleem. Deze nemen zoveel plek in beslag dat het verzoek is om deze zoveel mogelijk te beperken. Er zijn stepjes met een stuur waarbij een hangslot een mogelijke oplossing is. Deze stepjes zouden makkelijk in de fietsenstalling gezet kunnen worden met een hangslot. Stepjes zonder deze mogelijkheid zijn een makkelijke prooi voor mensen die kwaad in de zin hebben. Zo kunnen we samen zorgen dat de kinderen de skates, stepjes en dergelijke gewoon fijn kunnen gebruiken op het schoolplein en mensen die het consultatiebureau moeten bezoeken ook het hun jonge kindje veilig het gebouw in kunnen en de buggy of wandelwagen op de daarvoor bestemde plek kwijt kunnen.

Sint Bavo
Breydelstraat 4
Postbus 41 4500 AA Oostburg

0117-452342
directie.stbavo@scoba.nl