Sint Bavo is onderdeel van de Scoba Groep
Sint Bavo
Nieuwsbrief - 04-12-2020

In deze nieuwsbrief:
- Algemeen
- Data om te onthouden en proefwerken
- Meubilair
- Kerstkaartenactie
Algemeen

Op dit moment is de Sint op school. En natuurlijk missen we een aantal zaken die tot vorig jaar zo gewoon waren. Maar tot nu toe merken we aan de kinderen daar niets van. De Sint is er en dat is hoofdzaak. Nou ja, het vooruitzicht van een cadeautje is misschien ook wel een beetje van belang. Die grootste intocht van de Sint van vorige jaren, blijkt voor de meeste kinderen toch bijzaak te zijn. Als de Sint er maar is, als er maar iets in mijn schoen zit en als er maar een cadeautje is. De hoofdzaken van het feest hebben we toch vorm kunnen geven.
Op naar Kerst!! Dan gaan we proberen hetzelfde doel te bereiken; de hoofdzaak voor de kinderen in stand houden.
Ondertussen zijn de voorbereidingen voorzichtig van start gegaan. We hopen dat de schoolsluiting met een week extra vakantie voor de kinderen er niet komt natuurlijk, hoewel het aantal besmettingen de laatste 2 dagen weer een verkeerde kant op lijken te gaan en het voortgezet onderwijs in Terneuzen dicht gaat. Een puber blijft misschien nog makkelijk alleen thuis, maar voor een kleuter is dat toch heel wat minder eenvoudig. We zijn als school een soort veilige rots in roerig water geworden en proberen dat ook in stand te houden. Zonder de buitenwereld uit het oog te verliezen. Want de horeca en de culturele sector lopen voorop in het leed van sluiting en geen werk/inkomen. En over de zorg moeten we het al helemaal niet hebben. Daarom geven we onze kerstkaartenactie (zie hieronder) anders vorm dan we zouden willen. Het is niet de makkelijkste manier en levert misschien net iets minder op dan die makkelijkste manier. Maar welk beeld straal je uit als je ouders niet in het gebouw mag toelaten, de horeca gesloten is en je vervolgens kinderen van deur tot deur laat gaan? Dat gaan we niet doen. Toch denken wij dat we er samen een groot succes van kunnen maken. De kaarten zijn alvast prachtig geworden.

Nog 2 weken na deze week tot de kerstvakantie en we sluiten 2020 af. We hopen op een beter, positiever (maar niet in corona-test-taal) 2021 en komen samen door deze moeilijke tijd. De kerstkaarten kunnen de mensen die wat eenzaam zijn net even dat kleine lichtje geven wat soms nodig is. 

Data om te onthouden en proefwerken

Data om te onthouden:
10 mei 2021: schoolfotograaf.


Proefwerken:
Groep 6: woensdag 9 december, proefwerk geschiedenis, blok 2 

De kinderen die deelnemen aan het schoolfruitproject krijgen in november en december de volgende pauzesnack:
9 en 10 december: appel en mandarijn
16 en 17 december: kiwi en banaan

We kiezen voorlopig voor fruit waarbij we deze niet moeten “bewerken” voor de kinderen. Dus even geen druiven, ananas of meloen omdat we deze in porties moeten verdelen. Dit met het oog op de maatregelen in het kader van de corona-pandemie.


 

Meubilair

Zoals al eerder aangegeven: we gaan in groep 7 en 8 het meubilair vervangen. De kinderen krijgen allemaal een nieuwe tafel en een nieuwe stoel. Het gaat in totaal om ongeveer 50 setjes. Een klein deel gaat naar een opslag van de scholen. Een klein deel is dusdanig slecht aan het worden dat het uit onze opslag naar het stort gaat. Maar ook een flink deel is best nog in goede staat. Omdat we deze niet zomaar weg willen gooien, komen deze binnenkort op facebook te koop. Voor 10 euro krijgt u een tafel en stoel. Deze zijn soms een prima alternatief voor een groter bureau op een slaapkamer. Omdat facebook “openbaar” is, willen we via de nieuwsbrief eerst ouders/verzorgers van de school de kans geven. 
Zoals al aangegeven: het gaat om groep 7 en 8, dus de hoogte van het meubilair is vooral geschikt voor die leeftijd. We hebben ze echter ook al gezien als werktafeltje in tuinhuisjes om bijvoorbeeld planten op te verpotten of als knutseltafel voor volwassenen.  Wie belangstelling heeft, mag een mail naar school sturen. Op vrijdag 8 januari komen de nieuwe tafels en stoelen binnen, dus na schooltijd zijn de tafels en stoelen dan op te halen.

Kerstkaartenactie

Vandaag zijn alle spullen voor de kerstkaarten binnengekomen. Dus 7500 kaarten, 750 zakjes en stickers. Het inpakken gaat dus snel van start. Maandag krijgen de kinderen een brief met uitleg mee over de verkoop. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat kinderen een hele dag langs alle deuren gaan. In Coronatijd is dat niet wenselijk. We zien de cijfers landelijk stijgen en de horeca is dicht. Dan is het heel raar dat kinderen van deur tot deur lopen en overal aanbellen en contact maken.

Op de brief staat info over de verkoop. Binnen de familie kan men misschien wat kaarten verkopen en via de sociale media lukt dat ook vaak wel. Het is natuurlijk geen probleem om bij de buren toch even aan te bellen of bij goede vrienden. Op de brief kunnen kinderen noteren wie er kaarten gekocht hebben en of deze mensen al betaald hebben. Het meest handige is als de kinderen met hun kaart en het geld naar school komen en dan krijgen de kinderen de kaarten vervolgens mee om bij de mensen in de bus te doen. LET OP: er zijn 750 pakketjes. Dus wacht niet tot vlak voor de vakantie met het inleveren van de brief met de bestelling. Mochten we moeten bijbestellen, dan hebben we daar ook enige tijd voor nodig. Op de brief van maandag staat nog wat meer informatie, maar als er vragen zijn, kunt u deze via mail stellen uiteraard. Of even bellen. 
De pakketten bevatten 10 verschillende kaarten, daarvan zijn er al 6 op facebook te zien. Bezoek onze pagina dus gerust eens.

Sint Bavo
Breydelstraat 4
Postbus 41 4500 AA Oostburg

0117-452342
directie.stbavo@scoba.nl