Sint Bavo is onderdeel van de Scoba Groep
Sint Bavo
Nieuwsbrief - 11-12-2020

In deze nieuwsbrief:
- Algemeen
- Data om te onthouden en proefwerken
- Meubilair
- Kerstkaartenactie
Algemeen

De voorbereidingen op het kerstfeest zijn in volle gang. Na de persconferentie werd duidelijk dat scholen, in elk geval voorlopig, niet zullen sluiten. Als we het aantal besmettingen zien dan lijkt het echter niet vreemd als er binnenkort weer strengere maatregelen komen. Hoe dicht het nu bij ons komt blijkt wel uit de berichten vanuit het verzorgingstehuis in Sluis. En ook in het MFC is het virus inmiddels “binnen". Kinderen en personeel zijn besmet. Gelukkig nog niet bij ons op school, dan hadden we dat laten weten. Maar toch is het erg dichtbij allemaal.

Toch gaan we proberen de kerstviering zo goed mogelijk vorm te geven. Dus in de betrekkelijke veiligheid van de eigen klas, zonder hulpouders. Alle kinderen krijgen rond 11:00 uur een brunch aangeboden. Alles corona-proof uiteraard. Dus geen gedoe met messen in potjes boter, voorgesmeerde boterhammen of andere zaken waar ouders of andere kinderen in contact komen met het eten van uw kind. En waar dat wel het geval, dragen we mondkapjes en handschoenen. Broodjes en pakjes drinken wandelen nu eenmaal niet vanzelf de school of de klas in. Alle kinderen mogen in feestelijke kleding naar school komen uiteraard. Ook een “foute kersttrui” kan in deze tijden van “open ramen” warmte bieden en de feestvreugde verhogen.
Om 12:00 uur start de vakantie voor alle groepen. Even allemaal thuis blijven. Voor de leerkrachten ook even rust. Geen stress over de vraag of we alle kinderen weer op kunnen vangen of dat er toch ineens een collega ziek is en we weer in moeten vallen, klassen opsplitsen of zelfs naar huis sturen. Voor volgende week is de vervanging die we nu weten, op één dag na al geregeld.
Op vrijdag mogen alle gymtassen weer mee naar huis. Even een controle van T-shirts en schoenen.
Ik weet dat we in de kerstvakantie niet veel mogen. Maar toch wens ik u alvast een fijne vakantie.

Data om te onthouden en proefwerken

Data om te onthouden:
10 mei 2021: schoolfotograaf.


Proefwerken:
Groep 5: dinsdag 15 december, proefwerk Biologie, thema 2

Groep 8: maandag 14 december, proefwerk Engels, Unit C
Groep 8: woensdag 13 januari, proefwerk geschiedenis, thema 3

De kinderen die deelnemen aan het schoolfruitproject krijgen in december de volgende pauzesnack:
16 en 17 december: kiwi en banaan

We kiezen voorlopig voor fruit waarbij we deze niet moeten “bewerken” voor de kinderen. Dus even geen druiven, ananas of meloen omdat we deze in porties moeten verdelen. Dit met het oog op de maatregelen in het kader van de corona-pandemie.


 

Meubilair

Zoals al eerder aangegeven: we gaan in groep 7 en 8 het meubilair vervangen. De kinderen krijgen allemaal een nieuwe tafel en een nieuwe stoel. Het gaat in totaal om ongeveer 50 setjes. Een klein deel gaat naar een opslag van de scholen. Een klein deel is dusdanig slecht aan het worden dat het uit onze opslag naar het stort gaat. Maar ook een flink deel is best nog in goede staat. Omdat we deze niet zomaar weg willen gooien, komen deze binnenkort op facebook te koop. Voor 10 euro krijgt u een tafel en stoel. Deze zijn soms een prima alternatief voor een groter bureau op een slaapkamer. Omdat facebook “openbaar” is, willen we via de nieuwsbrief eerst ouders/verzorgers van de school de kans geven. 
Zoals al aangegeven: het gaat om groep 7 en 8, dus de hoogte van het meubilair is vooral geschikt voor die leeftijd. We hebben ze echter ook al gezien als werktafeltje in tuinhuisjes om bijvoorbeeld planten op te verpotten of als knutseltafel voor volwassenen.  Wie belangstelling heeft, mag een mail naar school sturen. Op vrijdag 8 januari komen de nieuwe tafels en stoelen binnen, dus na schooltijd zijn de tafels en stoelen dan op te halen.

Kerstkaartenactie

De eerste pakketten kerstkaarten zijn verkocht en inmiddels uitgedeeld. Graag alle bestellijsten uiterlijk maandag aanstaande inleveren. Wij zorgen er dan voor dat dinsdag de kerstkaarten met de kinderen mee naar huis gaan en uitgedeeld kunnen worden. We hebben 750 pakketjes liggen en als de voorraad op is, is nabestellen geen echte optie; postpakketten zijn erg lang onderweg tegenwoordig.

Sint Bavo
Breydelstraat 4
Postbus 41 4500 AA Oostburg

0117-452342
directie.stbavo@scoba.nl