Sint Bavo is onderdeel van de Scoba Groep
Sint Bavo
Nieuwsbrief - 12-01-2021

In deze nieuwsbrief:
- Algemeen
- Aanvragen noodopvang
Algemeen

We hebben deze avond de persconferentie van de minister-president (weer) mogen beluisteren.
Zoals al een beetje bekend was, blijven de scholen voorlopig nog gesloten. We weten nu dat de basisscholen in elk geval tot 25 januari gesloten blijven.
Het gesloten houden van de scholen wil zeggen dat we onderwijs op afstand moeten blijven verzorgen en binnen de geldende regels ook voor noodopvang moeten zorgen. In het blokje hieronder staat aangegeven hoe dat kan. 
We gaan uiteraard weer in overleg met de mensen van de Kinderopvang, zij zitten met dezelfde regels, vragen en problemen als de scholen en de noodopvang stemmen we op elkaar af. Ook deze keer kan het zijn dat we groepen combineren als we daardoor het aantal medewerkers die naar het MFC moeten komen, kunnen beperken.

Het blijft voor scholen een puzzel. En dat is het voor ouders/verzorgers zeker ook! Ik ben me daar zeker bewust van. Thuiswerken en ondertussen thuisleerkracht zijn, dat is geen eenvoudige opgave die ik heel goed herken: online lessen verzorgen en tevens opvang verzorgen is ook een moeilijke opgave.  Gelijktijdig doe ik toch een dringende oproep: Thuiswerken blijft de norm, voor iedereen. Dus doe alleen een beroep op noodopvang als het echt niet anders kan en alle andere opties uitgeput zijn. Ik realiseer me dat daar voor iedereen spanning op zit.

Een persconferentie is altijd een berg informatie, dus ik kan iets gemist hebben. Ik heb niet gehoord wanneer er een besluit valt over de week van 25 januari en de periode daarna. Zodra er daar bericht over komt, delen we dit uiteraard met u.

 

Aanvragen noodopvang

Het aanvragen van noodopvang kan uitsluitend via de mail en dan via het mailadres: directie.stbavo@scoba.nl
Dus nadrukkelijk niet via de leerkracht, anders is het overzicht heel snel zoek en vergeten we misschien aanvragen.
U geeft aan voor welk kind / welke kinderen u een verzoek doet en in welke groep(en) uw kind(eren) zit / zitten.
Uiteraard geeft u ook aan op welke dagen u noodopvang aanvraagt.
Als het niet om hele dagen gaat, dan graag ook aangeven om welke tijden het gaat.
De aanvraag voor de week van 18 tot en met 22 januari moeten gedaan worden uiterlijk donderdag 14 januari 12:00 uur. Wij kunnen dan de donderdagmiddag en vrijdagochtend een rooster in elkaar zetten. 
Voor de weken daarna is het nog niet mogelijk om opvang aan te vragen omdat we nog niet zeker weten of de scholen dan ook dicht zijn.
Vrijdag of zaterdag krijgen ouders/verzorgers die opvang aangevraagd hebben, daar bericht over.
De regels voor noodopvang zijn helder: iedereen, inclusief leerkrachten, moeten in principe thuiswerken dus er mag alleen een beroep gedaan worden op noodopvang als er echt geen andere oplossing is en aan alle voorwaarden die gesteld zijn, voldaan is. Calamiteitenverlof bij werkgevers aanvragen is een optie die in diverse media vandaag als advies werden gegeven door o.a. de vereniging voor werkende ouders.

Scholen kunnen ook kinderen vragen om naar school te komen, de kwetsbare groepen noemen we dat. De school besluit zelf welke kinderen ze hiervoor in aanmerking laten komen. De uitnodigingen voor deze kinderen versturen we ook vrijdag of zaterdag.
Deze dagen zijn bewust gekozen omdat wij onze tijd ook nodig hebben om alles rond te krijgen. Daarnaast gaat ons gewone werk ook door. Meester Marc heeft bijvoorbeeld donderdag een hele dag online cursus en is daardoor die dag niet in staat om veel tijd te investeren in het maken van de roosters.

Sint Bavo
Breydelstraat 4
Postbus 41 4500 AA Oostburg

0117-452342
directie.stbavo@scoba.nl