Sint Bavo is onderdeel van de Scoba Groep
Sint Bavo
Nieuwsbrief - 22-01-2021

In deze nieuwsbrief:
- Algemeen
- Noodopvang
Algemeen

De verlengde lockdown duurt in elk geval tot 8 februari. Of we daarna weer naar school mogen, is de vraag. We wachten de berichten af en op 2 februari zal daar een besluit over genomen worden. We zijn nog even benieuwd of de status van de regering na hun aftreden, hier nog een vertraging op zou kunnen geven. Dat zal waarschijnlijk afhangen van het besluit wat het kabinet neemt. Als de school open gaat, zal de Tweede Kamer daar wel snel mee instemmen is mijn verwachting. Want “van links tot rechts” wil men de (basis)scholen zo snel mogelijk open hebben. Als het OMT het advies geeft om langer dicht te blijven, zal het wellicht een ander verhaal worden.

We zijn inmiddels ook begonnen met het voorbereiden van “carnaval". Natuurlijk gaat dat geen feest als andere jaren worden. Als de scholen open zijn, zullen we de vrijdagochtend (groep 1 tot en met 4) of -middag (groep 5 tot en met 8) een leuke middag per groep proberen te organiseren. Het budget vanuit de ouderbijdrage voor het voorleesontbijt, schuiven we door naar dit feest, zodat we een extra traktatie kunnen geven. Als de scholen nog dicht zijn, gaan we ook kijken of we er een leuke draai aan kunnen geven. Wees gerust: de kinderen zullen thuis niet met confetti in de weer moeten van ons.

Voor het schoolfruit gaan we voorstellen aan de Jumbo om het fruit van de afgelopen weken “in te laten halen” zodra de school weer open is. Ik zal het voorstel doen om een aantal weken 3 keer fruit per week te laten leveren voor de kinderen die meedoen met dit project.
 

De meesters en juffen proberen de komende week iedereen even te bellen om te vragen hoe het gaat met de kinderen en u. We hebben daar geen vaste dag of tijden voor afgesproken. Het kan dus zijn dat u een telefoontje krijgt van een “anoniem nummer". Dat kan dus de leerkracht van uw kind(eren) zijn.

Tot slot: als uw zoon of dochter op de noodopvang zit, blijven de corona-maatregelen geldig. Hoewel het wellicht op gespannen voet staat met de wet op de privacy, vragen wij u in eventuele gevallen van klachten of quarantaine als uw kind op school is geweest, dit met ons te delen. Dit om verdere besmettingen te voorkomen. Gelukkig lijkt het in onze gemeente tot nu toe mee te vallen met de positieve testen, maar we moeten als school en maatschappij waakzaam blijven.

Noodopvang

Ook wij hebben wegens de grote drukte op de noodopvang inmiddels een beroep moeten doen op de Stichting Kinderopvang.
Komende dinsdag worden de kleuters opgevangen voor een medewerkster van de Kinderopvang. De kinderen komen, zoals altijd, door de schuifdeur bij de GGD binnen en gaan dan naar naar het lokaal waarin zij opgevangen worden. Dat is dinsdag dus ook een ruimte van de kinderopvang. Meester Marc zal zoveel als mogelijk bij de deur staan tussen 8:30 uur en 8:45 uur om de kinderen eventueel op te vangen of te begeleiden.

Sint Bavo
Breydelstraat 4
Postbus 41 4500 AA Oostburg

0117-452342
directie.stbavo@scoba.nl