Sint Bavo is onderdeel van de Scoba Groep
Sint Bavo
Nieuwsbrief - 19-03-2021

In deze nieuwsbrief:
- Algemeen
- Schoolfruit
- Pasen
- Om te onthouden
Algemeen

Natuurlijk wisten we vooraf dat het er ooit van zou kunnen komen; een klas naar huis moeten sturen. Eerst vanwege het tekort aan vervangers en later als gevolg van corona. Helaas hadden we gisteren, donderdag 18 maart, te maken met een combinatie van de twee.
Beide leerkrachten van groep 8 kregen te horen dat er één van hun kinderen een klasgenoot hadden met corona. En dan moeten die klassen naar huis en kan de school niet voor noodopvang zorgen. Beide juffen moesten dus thuis blijven ook al had hun eigen kind geen besmetting of klachten die wezen op corona. En het tekort aan leraren of vervangers is er ook nog steeds. Dus woensdagavond hadden we “prijs". Een mail aan alle ouders/verzorgers van groep 8 dat er op donderdag onderwijs op afstand was. Gelukkig dat er geen besmettingen in de directe omgeving van “onze kinderen” was, maar lastig is het wel. 
In West Zeeuws Vlaanderen gingen deze week al minstens 2 scholen ons voor deze week en in Zeeland staan we op dit punt gelukkig ver in de achterhoede. Maar leuk is het allemaal niet.
Door de strikte hantering van de bubbels per klas, blijft op de meeste scholen de schade beperkt en moet er maar zelden een hele school “naar huis".
Laat ons hopen dat we dat zo kunnen houden door een beetje op elkaar te letten, soms net dat stapje achteruit te doen. De papieren handdoekjes zijn niet aan te slepen, een abnormale kostenpost voor scholen, de deurklinken blinken van het schoonmaken nog meer dan bij de oplevering van het gebouw maar zo komen we uiteindelijk uit al deze maatregelen. Samen houden we onze gemeente Sluis bij een van de gemeentes met de laagste besmettingsaantallen van Nederland en onze kinderen en leerkrachten gezond.

Schoolfruit

Voor de komende tijd staat het volgende fruit op de lijst:
24-25-26 maart:              kiwi, appel, banaan
31 maart en 1 april:       snoeptomaatjes en appel

Vrijdag 2 april zijn we vrij, het is dan Goede Vrijdag.

Pasen

Op donderdag 1 april vieren we het Paasfeest op school. Vanzelfsprekend wordt in iedere groep aandacht besteed aan het Paasverhaal. De kinderen hoeven geen 10-uurtje mee te nemen en ook voor drinken wordt gezorgd, ze nemen zelf hun lunch mee. Bij het naar huis gaan krijgen ze een lekkere traktatie. Het 10-uurtje, drinken en de traktatie worden verzorgd door de activiteitencommissie. Normaal gesproken worden de leerkrachten op deze dag bijgestaan door de ouders van de activiteitencommissie, maar door alle maatregelen is dit niet mogelijk. Vanaf deze plaats willen we ze hartelijk danken voor hun moeite en input bij de voorbereiding!

 

Om te onthouden

Proefwerken
Groep 5, dinsdag 23 maart, proefwerk aardrijkskunde les 3 + topografie

Er is dit schooljaar geen schoolvoetbal en ook de mini-roparun gaat niet door.

De schoolfotograaf komt op 10 mei weer langs. Naar alle waarschijnlijkheid zullen er alleen individuele foto's gemaakt worden en klassenfoto's. De familiefoto zal waarschijnlijk niet gemaakt worden, tenzij de regels verruimd worden voor de meivakantie.

Sint Bavo
Breydelstraat 4
Postbus 41 4500 AA Oostburg

0117-452342
directie.stbavo@scoba.nl