Sint Bavo is onderdeel van de Scoba Groep
Sint Bavo
Nieuwsbrief - 01-04-2021

In deze nieuwsbrief:
- Algemeen
- Pasen
- Schoolfruit
- Om te onthouden
- E-waste race: Leuk en leerzaam inzamelen van elektronica!
Algemeen

Deze week (gelukkig) geen coronanieuws.

Helaas wel iets anders…

Beste ouders, verzorgers

De laatste weken hebben we, Kinderopvang/BSO/ Peuterspeelzaal/Berenburcht/Sint Bavo, rondom het MFC in Oostburg bijzonder veel last van vandalisme, troep op het schoolplein, een vervelende sfeer tussen kinderen van allerlei leeftijden die buiten schooltijden op het plein en in de voetbalkooi “spelen” en zelfs massale vechtpartijen.

Alle gebruikers van het MFC hebben gezamenlijk besloten om hier aandacht aan te besteden, want voorbijgangers, kleinere kinderen die wel leuk aan het spelen en de medewerkers hebben er allemaal last van. Om van de kinderen die het slachtoffer van dit onacceptabele gedrag zijn nog maar te zwijgen.

We hebben afgesproken dat wij allemaal, leerkrachten, medewerkers van de kinderopvang en andere personen die werkzaam zijn in het gebouw bij gedrag wat niet gepast is, direct de politie bellen, ongeacht of het om een leerling van de eigen school of niet gaat.
Binnen de gemeente zullen we ook vragen aan de jeugdwerkers om op wisselende tijden een oogje in het zeil te houden.

Uiteraard spreken we hiermee een kleine minderheid aan die het voor een grote groep verpest.
Ons advies is om ook zelf als ouder/verzorger alert te zijn als uw kind(eren) bij de school spelen buiten schooltijd en in het weekend. U kunt bijvoorbeeld afspreken dat zij bij negatief gedrag van anderen, dit bij u melden en zich ook uit de situatie begeven.

Mede namens de Stichting Kinderopvang en de Berenburcht
Marc Van Vlierberghe

Pasen

Het  Paasfeest op school was ondanks de beperkingen gezellig en leuk. Er werden paaseitjes gezocht en er was een heerlijke traktatie om 10.00 uur, gemaakt door Piece of Cake. Het Paasverhaal is verteld en bij het naar huis gaan was er voor iedereen een lekkere chocoladeverrassing!
Voor iedereen fijne Paasdagen gewenst!

 

Schoolfruit

Voor de komende tijd staat het volgende fruit op de lijst:
7, 8 en 9 april:            druiven, mandarijn en banaan
14, 15 en 16 april:      appel, snoeptomaatjes en peer
21, 22 en 23 april:      snoepkomkommer, banaan en kiwi

Hierna hebben we 2 weken meivakantie.

 

Om te onthouden

Proefwerken:
Vrijdag 9 april: groep 5 geschiedenis thema 3

Maandag 12 april: groep 7 toets aardrijkskunde blok 3 + topografie.

Er is dit schooljaar geen schoolvoetbal en ook de mini-roparun gaat niet door.

De eindtoets voor groep 8, de IEP-toets, is gepland op dinsdag 20 en woensdag 21 april.

De schoolfotograaf komt op 10 mei weer langs. Naar alle waarschijnlijkheid zullen er alleen individuele foto's gemaakt worden en klassenfoto's. De familiefoto zal waarschijnlijk niet gemaakt worden, tenzij de regels verruimd worden voor de meivakantie.

E-waste race: Leuk en leerzaam inzamelen van elektronica!

Iedereen kent het wel, je hebt nog oude elektronica rondslingeren. Een oud telefoontje, kapotte dvd-speler of wekker. Toch schiet het er iedere keer weer bij in om deze elektronische apparaten, ook wel e-waste genoemd, weg te brengen.
De E-waste Race is een wedstrijd tussen scholen in de regio om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen. Tijdens de E-waste Race kunnen buurtbewoners hun rondslingerende elektronisch afval inleveren bij groep 7 van de Sint Bavoschool. De school scoort hier punten mee die op de website worden bijgehouden. Na vier weken wordt de winnaar bekend die een toffe schoolreis wint. Zo maakt de E-waste Race het inzamelen van elektronisch afval leuk, leerzaam en gemakkelijk! Heeft u zelf nog oude elektronica liggen waar u niets meer mee doet? Neem dan contact op met meester Jasper (jvdbunder@scoba.nl) of geef de e-waste mee aan een leerling uit groep 7.

Sint Bavo
Breydelstraat 4
Postbus 41 4500 AA Oostburg

0117-452342
directie.stbavo@scoba.nl