Sint Bavo is onderdeel van de Scoba Groep
Sint Bavo
Nieuwsbrief - 09-04-2021

In deze nieuwsbrief:
- Algemeen
- Koningsspelen
- Schoolfruit
- Om te onthouden
Algemeen

Deze week was een korte week met de maandag vrij. De voorbereidingen op de koningsspelen zijn gestart en daar gaan we het beste van maken, binnen de regels. Aan de andere kant  Enerzijds horen we geluiden over versoepelingen en aan de andere kant horen we dat Duitsland ons land ziet als “hoog-risico-land”. En dergelijke tegenstrijdigheden zijn er in het onderwijs op dit moment ook. We gaan dus uit van de huidige maatregelen, ook als men volgende week dinsdag ineens aan zou kondigen dat er versoepelingen in het onderwijs komen.
Vanaf mei zouden er voor leerkrachten sneltesten beschikbaar zijn vanuit het ministerie. Daar zijn we op dit moment beleid voor aan het opstellen. Mocht u dus in de pers of elders iets lezen over “sneltesten in het onderwijs", dan gaat dat om testen voor personeel. Wij nemen geen testen bij kinderen af.

Koningsspelen

Vrijdag 23 april vieren we koningsdag. Groep 1 t/m 3 zullen in en rond de school leuke sport- en spelactiviteiten doen. Groep 4 t/m 8 zullen, met dank aan voetbalclub SV Oostburg, sportactiviteiten doen op de voetbalvelden. Alle kinderen krijgen ’s ochtends een lekker tussendoortje en iets te drinken. De kinderen van groep 5 t/m 8 dienen zelf lunch mee te nemen. Ze krijgen daarnaast nog een extraatje te eten bij de lunch. Vanwege de corona-crisis is er vanuit de landelijke organisatie geen ontbijt of lunch voorzien. Bij slecht weer verzorgen de leerkrachten een binnenprogramma in de klas. De kinderen van de groepen 5 tot en met 8 zijn deze dag om 14:00 uur uit. We hopen er samen een gezellige en feestelijke dag van te maken! 

 

Schoolfruit

Voor de komende tijd staat het volgende fruit op de lijst:
14, 15 en 16 april:      appel, snoeptomaatjes en peer
21, 22 en 23 april:      snoepkomkommer, banaan en kiwi

Hierna hebben we 2 weken meivakantie.

 

Om te onthouden


Er is dit schooljaar geen schoolvoetbal en ook de mini-roparun gaat niet door.

De eindtoets voor groep 8, de IEP-toets, is gepland op dinsdag 20 en woensdag 21 april.

De schoolfotograaf komt op 10 mei weer langs. Naar alle waarschijnlijkheid zullen er alleen individuele foto's gemaakt worden en klassenfoto's. De familiefoto zal waarschijnlijk niet gemaakt worden, tenzij de regels verruimd worden voor de meivakantie.

Op 27 mei is er op de Sint Bavoschool een kledinginzameling. Dus mocht u binnenkort de zomerkleding wat meer vooraan in de kast leggen en u komt kleding tegen die te klein is: op die dag kunt u deze inleveren op school. Ook schoenen (per paar uiteraard), dekens, dekbedden etc zijn van harte welkom. Alles krijgt een tweede leven en de school krijgt een bijdrage per kilo.

Sint Bavo
Breydelstraat 4
Postbus 41 4500 AA Oostburg

0117-452342
directie.stbavo@scoba.nl