Sint Bavo is onderdeel van de Scoba Groep
Sint Bavo
Nieuwsbrief - 16-04-2021

In deze nieuwsbrief:
- Algemeen
- Koningsspelen
- Schoolfruit
- Om te onthouden
- Uitnodiging fusie
Algemeen

Helaas hadden we deze week flink wat last van de coronamaatregelen. Groep 8 had er wel het meest last van: zij hebben 2 dagen thuisonderwijs gekregen. In groep 5 hadden we dan een grote groep kinderen die afwezig was wegens de bekende “verschijnselen". Tot nu toe is iedereen gelukkig negatief getest. En hier en daar hadden we zelfs een vervanger zodat er “slechts” één klas thuis zat. De ouders/verzorgers van de groepen waar leerkrachten afwezig waren, hebben we apart op de hoogte gehouden. We zien dat het lerarentekort ook onze regio bereikt heeft, want er zijn in Zeeland geen vervangers meer te vinden. Het geeft letterlijk slapeloze nachten; geen enkele leerkracht of directeur wil klassen naar huis sturen. Maar het gaat helaas ook na corona een blijvend fenomeen zijn, zo is de angst. Elders zijn er zelfs al situaties waarin scholen de gewone formatie al niet meer rondkrijgen; deze scholen hebben dus vacatures. Zover is het hier gelukkig nog niet.
Volgende week eindigen we met de Koningsspelen. Daarna 2 weken vakantie. We nemen volgende week een besluit over de familiefoto's van de schoolfotograaf. Door de opening van de BSO, waar we blij mee zijn, komt er wat ruimte in onze regels en gaan we kijken of we in elk geval de situatie waarin kinderen uit één gezin die allemaal op school zitten, toch samen op de foto kunnen gaan. Voor foto's met baby's en peuters is het een ander verhaal. Daarvoor moeten ouders/verzorgers mee naar binnen en dat is niet toegestaan op dit moment. Op het volgende weekbericht volgt “de uitslag”. Eerst gaan we ook nog met de fotograaf in overleg.

 

Al dat nieuws en al die ontwikkelingen vielen donderdag echter in het niet bij het nieuws dat wij kregen over de gezondheid van collega.
De klas van de betreffende juf is inmiddels op de hoogte en ook alle ouders/verzorgers hebben een mail gekregen. Onze concentratie is vandaag misschien net een paar procent minder omdat we met onze gedachten af en toe toch bij deze collega zijn. We wensen de juf uiteraard alle kracht toe de komende tijd die nodig is om haar zware gevecht tegen die vreselijke ziekte aan te gaan.

Koningsspelen

Vrijdag 23 april vieren we koningsdag. Groep 1 t/m 3 zullen in en rond de school leuke sport- en spelactiviteiten doen. Groep 4 t/m 8 zullen, met dank aan voetbalclub SV Oostburg, sportactiviteiten doen op de voetbalvelden. Alle kinderen krijgen ’s ochtends een lekker tussendoortje en iets te drinken. De kinderen van groep 5 t/m 8 dienen zelf lunch mee te nemen. Ze krijgen daarnaast nog een extraatje te eten bij de lunch. Vanwege de corona-crisis is er vanuit de landelijke organisatie geen ontbijt of lunch voorzien. Bij slecht weer verzorgen de leerkrachten een binnenprogramma in de klas. De kinderen van de groepen 5 tot en met 8 zijn deze dag om 14:00 uur uit. We hopen er samen een gezellige en feestelijke dag van te maken! Dresscode: Oranje en sportief.
Goed om te weten: op elke locatie worden de corona-maatregelen in acht genomen en zijn BHV-ers aanwezig. Meester Marc is deze dag oproepbaar in geval van calamiteiten. We hopen dat hij op dat vlak een rustige dag heeft.

 

Schoolfruit

Voor de komende tijd staat het volgende fruit op de lijst:
21, 22 en 23 april:      snoepkomkommer, banaan en kiwi
Hierna hebben we 2 weken meivakantie.

 

Om te onthouden


De kans bestaat dat de roparun in afgeslankte vorm toch nog door zal gaan voor groep 8. Als er nieuws over is, brengen we u uiteraard op de hoogte.

De eindtoets voor groep 8, de IEP-toets, is gepland op dinsdag 20 en woensdag 21 april.

De schoolfotograaf komt op 10 mei weer langs. Naar alle waarschijnlijkheid zullen er alleen individuele foto's gemaakt worden en klassenfoto's. De familiefoto zal waarschijnlijk niet gemaakt worden, tenzij de regels verruimd worden voor de meivakantie.

Op 27 mei is er op de Sint Bavoschool een kledinginzameling. Dus mocht u binnenkort de zomerkleding wat meer vooraan in de kast leggen en u komt kleding tegen die te klein is: op die dag kunt u deze inleveren op school. Ook schoenen (per paar uiteraard), dekens, dekbedden etc zijn van harte welkom. Alles krijgt een tweede leven en de school krijgt een bijdrage per kilo. De flyer hierover is deze week meegegeven met de kinderen.

Uitnodiging fusie

In de bijlage vindt u een uitnodiging om te komen kijken, mee te denken en mee te chatten bij de livestreams van Besturenfusie PO Zeeuws-Vlaanderen. 

Deze livestreams zullen plaatsvinden op 19, 20 en 21 april van 19:00 tot 20:30 uur.
U kunt de livestreams op de onderstaande links vinden: 

19 april, 19:00-20:30 uur: Live vanuit Cultureel centrum Den Dullaert, Hulst:
https://youtu.be/EdbzQnM_e1E

20 april, 19:00-20:30 uur: Live vanuit Scheldetheater, Terneuzen:
https://youtu.be/m2A5a95L7s0

21 april, 19:00-20:30 uur: Live vanuit Ledeltheater, Oostburg:
https://youtu.be/i_aV11n28D0

Sint Bavo
Breydelstraat 4
Postbus 41 4500 AA Oostburg

0117-452342
directie.stbavo@scoba.nl