Sint Bavo is onderdeel van Elevantio
Sint Bavo
Nieuwsbrief - 12-11-2021

In deze nieuwsbrief:
- Algemeen
- Data om te onthouden en proefwerken
- Schoolfruit
- Bereikbaarheid MFC
Algemeen

Helaas valt er niet aan te ontkomen dat we het weer over corona moeten hebben.
Het aantal besmettingen op scholen loopt hard op. Ook op onze school hebben we inmiddels te horen gekregen dat er kinderen zijn met een positieve test. Er zijn in de regio inmiddels scholen die helemaal gesloten zijn; vanwege de hoeveelheid besmettingen of vanwege het gebrek aan vervangers. En dan is natuurlijk een combinatie van die twee ook nog mogelijk. Soms moet een klas naar huis, soms meerdere klassen en heel soms dus heel de school.
Wij handelen steeds volgens de richtlijnen van de GGD, deze hanteren we als ondergrens. Ook ervaren we soms dat er verschil zit in de adviezen die vanuit de GGD gegeven worden. Het kan dus voorkomen dat de school een ander advies heeft gekregen dan een ouder/verzorger.
Ook leerkrachten kunnen ziek worden, hebben we de afgelopen week weer mogen ervaren. Dankzij de extra inzet van een aantal collega's hebben we weer kunnen voorkomen dat we klassen naar huis moesten sturen. 

Vanuit Elevantio hebben we daarnaast de volgende zaken met elkaar afgesproken:

Naar aanleiding van de persconferentie worden er voor onze scholen geen specifieke maatregelen opgelegd, maar zijn we er wel aangehouden om de algemene maatregelen door te vertalen.
We vragen dan ook om ten aanzien van ouders/verzorgers in en om de school, uw medewerking als het gaat om de volgende zaken:

  • De anderhalve meter maatregel wordt weer aangetrokken en dat betekent dat we bij afspraken op en rond onze school de anderhalve meter weer duidelijker gaan toepassen.
  • Alle – grote – fysieke bijeenkomsten die we op korte termijn hadden gepland en waar we de anderhalve meter niet kunnen garanderen, laten we niet doorgaan.
  • Wanneer u als ouder/verzorger in de school komt voor een afspraak dan zullen we weer de check doen en uw contactgegevens noteren.
  • Bij het brengen en halen willen wij u ook vragen om niet in de school te komen. Dit is een voor ons niet te controleren activiteit in tegenstelling tot de activiteiten op afspraak.

Komende avond horen we dan wel weer of er nog aanvullende maatregelen komen.
Vrijwilligers en begeleiders van leerlingen vragen we, als ze door de gangen lopen, een mondkapje te dragen.

Data om te onthouden en proefwerken

Kledinginzameling op 18 november.

Schoolfruit

Voor de kinderen die meedoen met het schoolfruit-project hebben we  in de maand november het volgende besteld:

17 en 18 november:       mini-tomaat en kiwi
25 en 26 november:       mini-komkommer en banaan

Bereikbaarheid MFC

We hebben vandaag bericht gekregen dat dat werkzaamheden aan de wegen in het centrum van Oostburg in een ander (sneller) tempo gaan dan vooraf verwacht. Vanaf maandag 15 november, dat is dus komende maandag al, tot en met vrijdag 3 december is de doorgaande route Gobiusstraat, Eligiusplein en Kloosterstraat afgesloten.

In de mailing van de gemeente lezen we verder nog het volgende:
“Belangrijke maatregel wat betreft de bereikbaarheid bewoners Meester J.E. Risseeuwstraat en MFC de Windmaker is, dat het éénrichtingsverkeer in de MR. J. E. Risseeuwstraat tijdens de omleiding opgegeven wordt zodat er verkeer mogelijk is vanuit de richting Trageldam. Wel willen we vragen aan de gebruikers van het MFC om deze periode zo veel mogelijk gebruik te maken van de parking nabij de Jumbo aan de Langestraat en dat de ouders hun kinderen zo veel mogelijk ter hoogte van die parking afzetten”.

Wij willen dit advies graag aan u doorgeven op verzoek van de gemeente. Graag vullen wij dit aan met een paar tips die de verkeersveiligheid rondom het MFC ten goede zouden kunnen komen.

Kom zoveel als mogelijk op de fiets of te voet naar school. Voor mensen die buiten de kern Oostburg wonen is dit wellicht lastig, maar wie binnen de bebouwde kom woont, kan hier wellicht het grootste verschil maken. Het is algemeen bekend dat de MR. J.E. Risseeuwstraat een smalle straat is. Als daar van beide kanten veel auto’s en kinderen op de fiets door moeten, geeft dat meer risico’s dan normaal.

Komt u toch met de auto, probeer dan verder van school te parkeren. Het Ledelplein is een mogelijkheid die echt op loopafstand is voor iedereen. Net als de parking bij de Jumbo is dit een blauwe zone, dat wil dus zeggen dat u uw parkeerkaart moet leggen!

Blijf hoffelijk in het verkeer. Dus vertrek wat vroeger en bedenk dat kinderen in het verkeer soms andere keuzes maken dat u zelf zou doen. Het gaat hier om de veiligheid van onze eigen kinderen, een ongeluk zit in een klein hoekje.

Tot slot: voor  vragen over de afsluiting kunt u terecht bij de gemeente Sluis via telefoonnummer 0117-457000. Als de Sint ons op 3 december zou kunnen bezoeken, zullen we hem uiteraard informeren. Komende zaterdag ziet de Sint bij zijn intocht de situatie zoals die nu is. Als de Sint dus  op 3 december zou komen, zullen we zorgen dat de Sint niet van het padje geraakt of de weg kwijt is.

Namens de Kinderopvang en beide basisscholen in Oostburg

Nathalie Vergouwen, Jos Dieleman en Marc Van Vlierberghe

Sint Bavo
Breydelstraat 4
Postbus 41 4500 AA Oostburg

0117-452342
directie.stbavo@scoba.nl