Sint Bavo is onderdeel van Elevantio
Sint Bavo
Nieuwsbrief - 29-11-2021

In deze nieuwsbrief:
- Algemeen
- Mondkapjes groep 6 tot en met 8
- De dag van morgen
Algemeen

Na een “werkzame zondag” opnieuw een nieuwsbrief.
Allereerst een aanpassing van het mondkapjes-beleid in het eerste blok.
Vandaag zit groep 1-2B thuis omdat er geen vervangers te vinden zijn voor zieke leerkrachten.
We hebben op dit moment 4 leerkrachten die niet mogen komen werken. Gelukkig staat niet iedereen voor de klas, maar de puzzel is er niet kleiner om.
Over de dag van morgen, dinsdag 30 november, leest u in een apart blokje iets. Deze keer maar centraal op de nieuwsbrief in plaats van “per klas een mail".

Wij krijgen van veel ouders/verzorgers tijdige informatie over mogelijke besmettingen en testuitslagen. Dat is heel fijn, hartelijk dank daarvoor. Het helpt ons om tijdig te kunnen reageren en eventueel advies te vragen bij de GGD. 
Tot slot ook dank voor de mailtjes waarin ouders/verzorgers hun dank uitspreken voor het werk op school. Dat ervaren de collega's als een steuntje in de rug. En ja, daar horen ook de kritische meedenkers bij.

 

Mondkapjes groep 6 tot en met 8

De tekst over de mondkapjes van de vorige nieuwsbrief vraagt nog enige verduidelijking. 
Er gaan op dit moment twee teksten rond. In de ene is sprake van “een dringend advies". In de andere van een “dwingend advies".
Er is maar één letter verschil. Maar daardoor wel een groot verschil in betekenis.
Tussen allerlei andere werkzaamheden door heb ik contact met de PO-raad gehad.
Het was meer mensen opgevallen dat er hierover op verschillende manieren communicatie is geweest en men gaat dit aanpassen. 
Deze duidelijkheid is natuurlijk hard nodig, want een “dwingend advies” is eigenlijk een omschrijving voor “plicht".

De nieuwe teksten gaan allemaal uit van “dringend advies".
Nu waren wij niet van plan om kinderen zonder mondkapje de toegang tot de school te ontzeggen, maar het kan maar duidelijk zijn hoe de vork in de steel zit. Ik vind een heldere communicatie van groot belang. Vandaar ook deze aanvulling.

De dag van morgen

Voor morgen hebben we op dit moment voor alle klassen een oplossing.
Groep 6 zit nog in quarantaine. De uitnodiging voor een online-bijkletsmoment met de juf is verzonden. En natuurlijk ook gelijk een stukje uitleg over de lesstof. We hopen deze kinderen ook weer snel terug op school te mogen zien. Wie er voor kiest om een PCR-test te doen en een negatieve uitslag heeft, kan weer naar school vanaf 1 december. Wie geen PCR-test wil doen, zien we maandag 6 december weer verschijnen. En uiteraard: zieke kinderen blijven thuis.
Voor groep 1-2B komt juf Monique morgen extra werken. Zij is de donderdag ook in deze groep.
voor groep 1-2A hebben we morgen ook een oplossing. Juf Veronique vangt morgenochtend de kinderen op de gebruikelijke manier op aan de deur! Zij is voor de kinderen misschien een nieuw gezicht.

En nu maar hopen dat we geen nieuwe ziekmeldingen krijgen natuurlijk.

Sint Bavo
Breydelstraat 4
Postbus 41 4500 AA Oostburg

0117-452342
directie.stbavo@scoba.nl