Sint Bavo is onderdeel van Elevantio
Sint Bavo
Nieuwsbrief - 03-12-2021

In deze nieuwsbrief:
- Algemeen
- Zelftesten
- Data om te onthouden
- Schoolfruit
Algemeen

Het onderwijs kraakt in al zijn voegen. Met meer dan 20 positief geteste leerlingen op onze school,  zaten deze week de eerste klassen thuis. 
De meeste, maar niet alle, kinderen hebben gelukkig milde klachten. Het deed ongelofelijk pijn om die eerste klas naar huis te sturen. En het went niet bij de tweede of derde groep. Ook de leerkrachten worden inmiddels besmet en daardoor komen nog meer groepen thuis te zitten. En de leerkrachten hebben helaas heel wat meer klachten. Zij eindigen tot nu toe allemaal ziek in bed. Soms voor weken. De komende weken zullen (dus) nog meer groepen thuis komen te zitten, vrees ik. Want zoals al aangegeven; vervangers zijn er bijna niet.
Voor- en tegenstanders van maatregelen buitelen over elkaar af en toe. En als dan de regels elkaar tegenspreken, is het helemaal feest voor scholen. Zo gaan we dit weekend maar weer op zoek naar een antwoord op de vraag hoe het nu zit met de regels die scholen moeten hanteren dat je met klachten niet naar school mag komen en de nieuwe maatregel in het nieuws dat je met een negatieve zelftest niet in quarantaine moet vanaf 3 december. 

Ondertussen komt vandaag de Sint gewoon op school. Voor de kinderen die ziek thuis zitten, is er een onlineverbinding met de school. De Sint heeft thuis nog een zelftest gedaan. Een piet moest thuis blijven want ook daar slaat corona toe. Nu zijn er gelukkig heel veel pieten, dus dat komt wel goed.  En de cadeau-Piet is donderdag al eens langsgekomen zodat de leerkrachten alvast een paar cadeautjes rond konden brengen. De rest volgt vrijdag. Veel leerkrachten hebben deze weken al een stapje extra gezet en daar ben ik blij mee.

 

Zelftesten

Volgende week zouden wij de eerste lading zelftesten binnen krijgen. Hoe we deze distribueren, bepalen we samen met andere scholen. In eerste instantie krijgen we geleverd naar het aantal kinderen in de groepen 6 tot en met 8. Daarna moeten we ze bestellen. Wij blijven op het standpunt dat testen een verantwoordelijkheid van ouders/verzorgers is, dus wij delen de testen uit en meer niet. Later zullen we op een of andere manier inventariseren wie de testen niet wenst te ontvangen zodat we als school geen voorraad opbouwen die we niet kwijt kunnen. 

Data om te onthouden

Deze week zijn de oudergesprekken. Deze voeren we telefonisch of via Teams. Als leerkrachten ziek zijn, gaan de gesprekken niet door. Wie ziek in bed ligt, kan geen goede gesprekken voeren en een veelvoorkomende klacht van zieke leerkrachten is het verlies van de stem. Dan is een gesprek uiteraard onmogelijk.

Schoolfruit

Voor de kinderen die meedoen aan het schoolfruitproject hebben we voor volgende weken het volgende fruit besteld:

8 en  9 december: banaan en peer
15 en 16 december: appel (andere soort dan 1 december) en kiwi

Sint Bavo
Breydelstraat 4
Postbus 41 4500 AA Oostburg

0117-452342
directie.stbavo@scoba.nl