Sint Bavo is onderdeel van Elevantio
Sint Bavo
Nieuwsbrief - 14-12-2021

In deze nieuwsbrief:
- Algemeen
Algemeen

Beste ouder(s), verzorger(s)

Ook wij hebben de persconferentie vanavond gehoord. We zagen natuurlijk in de loop van de dag al nieuwsberichten en dergelijke langs komen. En de geruchtenstroom van het afgelopen weekend hebben we ook gehoord, gistermiddag werden de geluiden dat de scholen dicht zouden gaan al behoorlijk sterk.

Hoe gaan we nu verder? Morgenochtend gaan we met alle directeuren van ons bestuur online overleggen. We willen snel afspraken maken over een aantal zaken. Natuurlijk denken we daarbij aan de kerstviering die we voor het tweede jaar ineens aan moeten passen. We hebben zo lang mogelijk gewacht om bestellingen te plaatsen, maar op enig moment moet je toch “aan de slag". 
Maar ook: hoe kan noodopvang aangevraagd worden? Dat willen we bijvoorbeeld ook afstemmen met de BSO. Ook zij moeten waarschijnlijk noodopvang bieden. Op “hun deel” heb ik niet zo goed gelet moet ik bekennen. Maar het zou raar zijn wanneer een kind wel naar school mag en niet naar de BSO (of andersom). 
Daarover informeren we u morgen in de loop van de dag.
De eerste mails zijn al ontvangen, maar ik kan deze nu niet beantwoorden omdat ik eerst het overleg van morgen af wil wachten. Ik wil ook met de teamleden overleggen en dat kan morgenmiddag pas na schooltijd. Ik snap dat u vandaag nog antwoorden zou willen, maar dat is op dit moment niet mogelijk. Zorgvuldigheid gaat voor op snelheid en daarbij moeten veel zaken meegenomen worden.  Ook zaken die in eerste instantie niet voor de hand liggen en direct in ons hoofd komen om rekening mee te houden. Daar kan ik alleen maar uw begrip voor vragen.

 

Wie het vragenvuur van meer dan een uur na de persconferentie ook nog bekeken heeft: het is wel duidelijk dat ook de kerstvakantie op school geen rustige gaat worden; garanties dat we na de vakantie weer open gaan, werden niet gegeven. Begrijpelijk wellicht, maar dat wil zeggen dat we in de vakantie zeker weer aan de slag mogen om de besluiten die genomen worden in de vakantie om te zetten in “dagelijkse praktijk". Maar daar gaan we niet over klagen, ook u staat weer voor een opgave thuis. De enige troost is wellicht dat u de komende week geen thuisjuf of -meester moet zijn….. Maar dat is dan ook slechts een schrale troost.
 

Sint Bavo
Breydelstraat 4
Postbus 41 4500 AA Oostburg

0117-452342
directie.stbavo@scoba.nl