Sint Bavo is onderdeel van Elevantio
Sint Bavo
Nieuwsbrief - 14-01-2022

In deze nieuwsbrief:
- Algemeen
- Data om te onthouden en proefwerken
- Nieuwe leerlingen
Algemeen

We zijn na de kerstvakantie weer met 10 groepen gestart. Na één dag zaten we al met een leerkracht in quarantaine. Gelukkig was er een vervanger beschikbaar, anders was het na 2 dagen al gelijk weer “prijs". En ook een aantal kinderen zat vanaf dag 1 al weer thuis door een besmetting of een besmetting in het gezin. Een vraag die ik de afgelopen week vaak kreeg: “de oudste zit op het voortgezet onderwijs en is in nauw contact geweest met een besmette medeleerling, mogen de andere kinderen nu wel naar school?”
De vraag is bij de GGD neergelegd en het antwoord is helder: “alleen bij een positieve (zelf)test in het gezin blijven de kinderen thuis". Uiteraard ook bij klachten blijft een kind thuis. Dat valt onder “zieke kinderen blijven thuis". De afgelopen tijd is er veel nadruk gelegd op het belang van “naar school gaan” voor kinderen. De hoop is dat dit belang bij iedereen, van minister tot ouder, behouden blijft.

De verwachting is dat er deze avond voor ons weinig tot geen nieuws uit de persconferentie komt en dat is ook wel eens fijn. Voor de komende activiteiten gaan we voorzichtig aan de slag met de huidige regels. Een voorleesontbijt moet draaien om het voorlezen en is prima te organiseren binnen de gelende maatregelen.
De zwemlessen gaan gewoon door voor groep 3 en 4 en ook groep 7 en 8 liggen de komende weken in het water voor een "natte gymles". Binnenkort is het de beurt aan groep 5 en 6, daarover zullen de leerkrachten u op de hoogte houden.

Van een andere orde; we gaan binnenkort over op een ICT-omgeving die gekozen is voor heel ons bestuur Elevantio. Ons huidig mailadres blijft voorlopig werkend en de mails zullen doorgezet worden naar het nieuwe adres. Zodra de nieuwe adressen in werking zijn, maken we die uiteraard bekend aan u. U heeft wellicht al gemerkt bij het overmaken van de ouderbijdrage of de bijdrage voor het overblijven en schoolfruit dat het IBAN-nummer van de school nu op naam staat van Elevantio. 

Data om te onthouden en proefwerken

Proefwerken

Groep 8: maandag 17 januari, proefwerk Aardrijkskunde, thema 2
Groep 8: huiswerk les 11 werkwoordspelling

Nieuwe leerlingen

Omdat een goede voorbereiding het halve werk is, willen we graag tijdig weten hoeveel kinderen er binnenkort naar school komen. Dit met het oog op de planning voor volgend schooljaar. Kinderen die dit kalenderjaar 4 jaar worden, kunnen aangemeld worden. Voor informatie voor aanmeldingen of kennismakingsgesprekken kunt u terecht bij meester Marc.

Sint Bavo
Breydelstraat 4
Postbus 41 4500 AA Oostburg

0117-452342
directie.stbavo@scoba.nl